F1 Nieuws

Lando Norris heeft boodschap voor Max Verstappen en Red Bull

Lando Norris heeft boodschap voor Max Verstappen en Red Bull
BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris heeft boodschap voor Max Verstappen en Red Bull

Lando Norris heeft boodschap voor Max Verstappen en Red Bull
BSR Agency

Mclaren-coureur en inmiddels ook Grand Prix-winaar Lando Norris, bevindt zich nog altijd in de zevende hemel. De Brit wist afgelopen weekend op het circuit van Miami zijn eerste overwinning in de Formule 1 te pakken, ten koste van Max Verstappen. Als het aan Norris ligt, is dit pas het begin.

Het leek er lang op dat Verstappen 'moeiteloos' naar de overwinning toereed. Totdat Logan Sargeant en Kevin Magnussen elkaar van de baan reden. De safety car werd gelanceerd en Norris, die nog geen pitstop had gemaakt, profiteerde daar optimaal van. Nadat de safety car naar binnen ging, wist hij maar liefst zeven seconden bij Verstappen weg te rijden.

Twijfels aan Mclaren door Norris de grond ingedrukt 

De afgelopen jaren is Mclaren bijna nooit competitief geweest. Sinds Lewis Hamilton in 2008, heeft het team uit Woking geen kampioenschap meer gewonnen en ook qua Grand Prix-overwinningen was het een tijdje stil bij Mclaren. Daniel Ricciardo wist tijdens de Grand Prix van Italië in 2021 nog te winnen, maar dat was ook gelijk de laatste keer dat het team van Zak Brown als eerste over de streep kwam.

Nu lijkt het er eindelijk op dat Mclaren zich kan meten met Red Bull en Ferrari en dat CEO Zak Brown en teambaas Andrea Stella alle neuzen in Woking de juiste richting op hebben gekregen. Ook Norris ziet de potentie in zijn team. "Ik zei aan het begin van het jaar dat Mclaren races kon winnen. Ik denk dat ze [mensen buiten het team, red.] twijfelden of McLaren races kon winnen. Ze twijfelden of ik races kon winnen, maar ik had vertrouwen. Diep van binnen wist ik dat onze tijd zou komen. Het team heeft geweldig werk geleverd. Vorig jaar zaten we hier niet eens in Q2, het team heeft waanzinnig werk geleverd om van waar we stonden naar waar we nu zijn gegaan", laat Norris na afloop weten in.

Bericht voor concurrenten

Voor de concurrentie heeft Norris ook een boodschap, met oog op de komende races. Het updatepakket dat McLaren naar Miami meenam is namelijk zeer in de smaak gevallen bij de Brit, die denkt dat er nog veel moois aan zit te komen: "We zijn hongerig naar meer. We blijven pushen. En ik weet zeker dat we hier nog veel meer mee kunnen", aldus de winnaar van Miami.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties