F1 Nieuws

Mclaren komt met opvallend statement na opmerkingen Norris over Donald Trump

Mclaren komt met opvallend statement na opmerkingen Norris over Donald Trump
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren komt met opvallend statement na opmerkingen Norris over Donald Trump

Mclaren komt met opvallend statement na opmerkingen Norris over Donald Trump
HOCH ZWEI/BSR Agency

De meest opvallende bekendheid in Miami was zonder twijfel Donald Trump. De presidentskandidaat van Amerika bezocht de garage van Mclaren en was dus getuige van de eerste overwinning van Lando Norris. Norris had na afloop van de race in ieder geval een boodschap voor de multimiljardair.

Trump, misschien wel één van de bekendste Amerikanen van de afgelopen jaren, gaf aan dat de eerste overwinning van Norris aan hem te danken was. Volgens de oud-president van de Verenigde Staten bracht hij geluk, waardoor Norris kon zegevieren. CEO van Mclaren, Zak Brown, gaf overigens aan dat Trump niet was uitgenodigd. De Amerikaan zou op eigen verzoek de Mclaren-garage bezocht hebben.

Onderonsje Norris en Trump 

Voorafgaand aan de race heeft Norris geen contact gehad met Trump. De Brit was gefocust op de race, maar na zijn overwinning heeft hij met de Amerikaan even gebabbeld. "Ik heb hem niet in de garage gezien. Ik was druk bezig met de voorbereidingen voor de race", zei Norris tegen Racefans. "Maar hij zag me daarna en kwam naar me toe om me te feliciteren. Dus ik denk dat het een eer is, want als je zo'n iemand ontmoet, moet het een eer voor hem of haar zijn om naar je toe te komen, tijd uit zijn leven te halen en respect te betuigen voor wat je hebt gedaan", aldus de Mclaren-coureur.

Daarnaast zou Trump tegen Norris hebben gezegd dat hij zonder hem niet gewonnen zou hebben. "Hij zei dat hij mijn geluksbrenger was omdat het mijn overwinning is", zei Norris lachend. "Dus ik weet niet of hij nu naar meer races moet komen. Maar er zijn hier dit weekend veel bijzondere mensen of coole mensen geweest. Donald is iemand waar je in veel opzichten veel respect voor moet hebben."

Norris en Mclaren hebben daarnaast een boodschap voor Trump. De Amerikaan die volop in de race is voor de presidentsverkiezingen, moet niet denken dat hij door het raceteam volop gesteund zal worden. "McLaren is een niet-politieke organisatie, maar we erkennen en respecteren het ambt van president van de Verenigde Staten, dus toen het verzoek werd gedaan om onze garage op de racedag te bezoeken, accepteerden we dit samen met de president van de FIA en de CEO's van Liberty Media en Formule 1", liet Mclaren weten in een verklaring.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties