F1 Nieuws

Race Café laat zich uit over commotie rondom Max Verstappen: 'Dit helpt Max niet'

Race Café laat zich uit over commotie rondom Max Verstappen: 'Dit helpt Max niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Race Café laat zich uit over commotie rondom Max Verstappen: 'Dit helpt Max niet'

Race Café laat zich uit over commotie rondom Max Verstappen: 'Dit helpt Max niet'
Red Bull Content Pool

Volgens Jack Plooij is het ontzettend knap dat Max Verstappen zo gefocust kan blijven op zijn werk, terwijl er om hem heen een hoop gebeurd is de afgelopen dagen. Vader Jos Verstappen heeft voor een relletje gezorgd in het Red Bull-kamp, nadat hij bekend maakte dat hij aanvaring had gehad met Christian Horner, tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk.

Daar zou Verstappen via-via vernomen hebben dat Horner van plan was om hem niet mee te laten doen aan de Legends Parade, waarin Jos eigenlijk zou rijden in de RB8. Uiteindelijk besloot de Nederlander zich terug te trekken, waarna hij op zaterdag nóg een stapje verder ging, door te verkondigen dat Horner een dreigement geuit had. Volgens Verstappen senior had de Red Bull Racing-baas gezegd dat hij moest hopen dat de remmen van zijn auto het nog zouden doen, als hij daarin plaats zou nemen.

Hierdoor zei Jos dat hij helemaal klaar was met Horner. Hij noemde de Brit kinderachtig: "Er zouden opnames met een drone worden gemaakt, maar Horner wilde niet dat ik gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn? Ik ben helemaal klaar met hem. Het lijkt wel een kleuterschool. Ik had wel mogen rijden, maar ik heb besloten me terug te trekken. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner. Het zegt wel iets over hem, denk ik", aldus Verstappe in Spielberg.

Race Café deelt complimenten uit aan Max

Maar waar Jos Verstappen en Christian Horner het publiekelijk met elkaar uitvechten, lijkt Max Verstappen zich nergens iets van aan te trekken. De Nederlander snelde dominant naar de pole position tijdens de kwalificatie in Oostenrijk en wist eerder op de dag ook al de Sprint te winnen, waar hij ook vanaf pole begon. Dat is erg knap, meent Jack Plooij. Zeker met alle commotie rondom hem heen.

"Het is een beetje geouwehoer tussen die twee. Dit is gewoon niet goed en het blijft ook maar doorgaan. Dit helpt de prestaties van Max ook helemaal niet. Waar zij ze mee bezig?", vraagt Renger van der Zande zich af in het Race Café. Maar Jack Plooij denkt dat de prestaties van Max er juist totaal niet onder lijden: "Die heeft er helemaal geen last van joh, dat vind ik zo knap."

Echter is Van der Zande het niet eens met Plooij. Hij denkt dat Verstappen wel degelijk last heeft deze situatie, maar dat hij gewoon goed genoeg is om eromheen te rijden. Maar van binnen zal hem dit niet lekker zitten, zeker niet omdat zijn vader voor de problemen zorgt, volgens Renger.

"Iedereen weet het, iedereen voelt het. Het is onhandig dat Jos dan ook in die pitbox blijft. Iedereen weet dat er onderling stress is. Laat het dan lekker gaan. Het lijkt erop dat Jos het nu tegen iedereen aan het vertellen is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties