F1 Nieuws

Max Verstappen weet reden voor dominantie in Oostenrijk

Max Verstappen weet reden voor dominantie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen weet reden voor dominantie in Oostenrijk

Max Verstappen weet reden voor dominantie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Max Verstappen staat op pole position voor de Grand Prix van Oostenrijk, na een dominante vertoning in de kwalificatie op de Red Bull Ring. Het is echter nog maar de vraag of Verstappen daar ook daadwerkelijk mag starten, aangezien hij wordt onderzocht door de stewards voor een overtreding in de pitstraat. Maar of Max nu teruggezet wordt of niet, het doet niks af aan zijn gevoel in de RB20.

Waar hij in de Sprint nog werd aangevallen door Lando Norris en Oscar Piastri van McLaren, kon niemand bij Verstappen in de buurt komen tijdens de kwalificatie. Lando Norris moest meer dan vier tienden toegeven op de Nederlander, maar eindigde daarmee alsnog op de tweede plek. Het gat naar teamgenoot Sergio Pérez was zelfs negen tienden. Het liet zien hoe dominant Verstappen was - zeker voor een circuit van maar 64 seconden. Het leek even alsof we weer in 2023 beland waren.

Na de kwalificatie liet Verstappen weten waarom hij zo snel was op de Red Bull Ring. Volgens hem had dat allemaal te maken met het feit dat hij de bochten aan kon vallen, nadat het team wat wijzigingen had gedaan aan de RB20 na de Sprint.

"De kwalificatie ging echt goed. We hebben geprobeerd de auto een beetje aan te passen na de dingen die we vanochtend hebben geleerd. De baan is iets warmer dan gisteren, waardoor het wat moeilijker was om te rijden. Maar de auto voelde vandaag veel beter voor me. Ik kon de bochten echt wat meer aanvallen en elke run was gewoon on point. Het was erg leuk", laat Verstappen weten.

Over de race denkt de drievoudig wereldkampioen nog niet te veel na. Of hij, net als in de Sprint, weer uitgedaagd gaat worden door de McLaren-coureurs, is nog niet duidelijk, maar hij heeft in ieder geval vertrouwen in zijn auto.

"Het is altijd leuk om te racen en het wordt morgen een spannende strijd, we zullen zien, daar denk ik niet te veel over na. Ik ben gewoon erg blij met hoe de auto vandaag presteert en hopelijk vertaalt zich dat morgen in racetempo. Het is een tijdje geleden dat we op pole stonden, het is een geweldig gevoel, het team heeft heel hard gewerkt om de auto competitiever te maken. Ik denk dat dit een geweldig statement is, hopelijk kunnen we dat morgen in de race ook laten zien."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties