F1 Nieuws

Ralf Schumacher beantwoordt vraag of Lewis Hamilton broer Michael Schumacher kopieert

Ralf Schumacher beantwoordt vraag of Lewis Hamilton broer Michael Schumacher kopieert
BSR Agency
F1 Nieuws

Ralf Schumacher beantwoordt vraag of Lewis Hamilton broer Michael Schumacher kopieert

Ralf Schumacher beantwoordt vraag of Lewis Hamilton broer Michael Schumacher kopieert
BSR Agency

Michael Schumacher heeft zijn grootste en bekendste successen in de Formule 1 behaald als coureur van Ferrari. Als men aan zijn kampioenschappen denkt, wordt er direct een rode auto bij getekend, terwijl bijna niemand de Benetton-livery in zal kleuren, terwijl hij daar zijn eerste titel wist te behalen. Zou Lewis Hamilton nu naar Ferrari vertrekken om Schumacher te kopiëren?

Al jaren worden Lewis Hamilton en Michael Schumacher met elkaar vergeleken. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien ze het record van meeste kampioenschappen met elkaar delen. Beide coureurs staan op zeven titels, waarbij Hamilton de Duitser de afgelopen jaren heeft afgetroefd als het gaat om meeste overwinningen en pole positions. Maar sinds 2020 heeft Hamilton geen kampioenschap meer gewonnen, waardoor hij nog altijd dat record moet delen met de legendarische Duitse coureur.

Bij Mercedes leek Hamilton kansloos op een achtste titel in de komende jaren en mede daarom heeft hij ervoor gekozen om vanaf 2025 naar Ferrari te verkassen, om daar zijn geluk te beproeven. Hamilton hoopt in Italië zijn achtste titel te winnen en daarmee net zo'n legendarische status te verkrijgen als Schumacher heeft in het Zuid-Europese land. Aan broer Ralf Schumacher werd de vraag gesteld of Hamilton deze keuze heeft gemaakt om 'Schumi' te kopiëren.

Carrière eindigen bij Ferrari

Als Ralf Schumacher Sky Sports News de vraag gesteld krijgt of Hamilton zijn broer probeert na te doen, door naar Ferrari te verhuizen, geeft de Duitser aan dat dat misschien een mogelijkheid is, al gelooft Ralf niet dat dat het geval is. De zesvoudig Grand Prix-winnaar denkt dat Hamilton simpelweg ooit in zijn leven voor het meest iconische raceteam aller tijden wil racen en dit de laatste kans was.

"Dat zou één ding kunnen zijn, om wat voor reden dan ook. Ik heb hem niet gesproken, maar het is misschien zijn droom", zegt Schumacher op de vraag of Hamilton zijn broer imiteert. "Maar ik denk niet dat hij dat doet vanwege Michael. Ik denk dat hij het doet omdat Ferrari een van dé plekken is om te zijn in de geschiedenis van de Formule 1, vooral voor een coureur als Lewis die bijna alles heeft bereikt. Om eerlijk te zijn had hij pech, waardoor dat hij nu geen achtvoudig wereldkampioen is."

"Dus ik denk dat het voor hem net het puntje op de 'i' is om het perfect te maken. Voor Lewis denk ik dat het een hele goede zet kan zijn om iets anders te gaan doen in zijn leven. Het wordt pas zijn derde team, dus ik kan het wel begrijpen. Sommige coureurs vinden het geweldig om hun carrière af te sluiten of te winnen met Ferrari en ik denk dat hij dat graag zou willen."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties