F1 Nieuws

Max Verstappen luidt noodklok na race in Spanje: 'Dit ga ik niet volhouden'

Max Verstappen luidt noodklok na race in Spanje: 'Dit ga ik niet volhouden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen luidt noodklok na race in Spanje: 'Dit ga ik niet volhouden'

Max Verstappen luidt noodklok na race in Spanje: 'Dit ga ik niet volhouden'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is bang dat het wereldkampioenschap aan het einde van het seizoen wellicht niet in zijn voordeel beslist gaat worden. De Nederlander wist de zevende overwinning van het seizoen te behalen tijdens de Grand Prix van Spanje, maar vanzelfsprekend ging het allerminst. Iedereen is het ermee eens dat McLaren, wederom, de snelste auto van het veld had en dat is volgens Verstappen zorgwekkend.

Sinds de Grand Prix van China heeft Red Bull Racing geen enkele keer de beste auto meer gehad. Ondanks de updates die het Oostenrijkse team in Japan en Imola heeft doorgevoerd, hebben Ferrari en Mercedes, maar vooral McLaren een flinke inhaalslag gemaakt. Laatstgenoemde heeft op dit moment zelfs de beste auto, wat ook in Spanje weer het geval was.

Het is dat Lando Norris bij de start van de race een foutje maakte, waardoor Verstappen en George Russell langzij kon komen en de Nederlander - nadat hij Russell in had gehaald - een gat kon slaan in de eerste stint. Was dat niet gebeurd, had hij de race nooit en te nimmer gewonnen. Dit omdat de McLaren op alle bandentypen en onder alle omstandigheden de beste auto had. Bij Viaplay laat Verstappen weten dat zoiets niet vol te houden is tot het einde van het seizoen. Red Bull moet héél snel met grote verbeteringen komen, anders kan het weleens helemaal misgaan voor het team uit Milton Keynes.

"We hebben de hele race nooit de snelheid gehad die Lando en McLaren hadden. We waren op de banden gewoonweg niet goed genoeg. Elke keer als ik probeerde te pushen om zijn rondetijd te rijden, oververhitte mijn banden. Ondanks dat we gewonnen hebben, waren we hier niet het snelste team. Dit ga ik het hele seizoen niet volhouden", luidde Verstappen de noodklok.

"Er worden nu hier en daar nog foutjes gemaakt bij de concurrenten, daar hebben wij als team wel een voordeel in. Maar qua snelheid waren we weer te langzaam."

Tekst gaat verder onder foto

Max Verstappen luidt noodklok na race in Spanje: 'Dit ga ik niet volhouden'
Red Bull Content Pool
De start van de Grand Prix van Spanje

Verstappen maakt zich grote zorgen

In de komende races zou Max Verstappen graag willen zien dat zijn team stappen voorwaarts zet, aangezien de concurrentie telkens maar in blijft lopen en McLaren nu zelfs voorbij is gegaan. De Nederlander geeft aan dat hij intern ook al meerdere malen heeft aangegeven dat het beter moet, waarbij de focus vooral op de banden gelegd moet worden. Daar haalt McLaren op dit moment een groot voordeel uit ten opzichte van Red Bull, onthult Verstappen.

"Ik ben al langere tijd bezorgd over onze snelheid. We willen het snelste team zijn, maar dat zijn we niet. We moeten hard werken om te zorgen dat dat verbetert, want vandaag waren zij [McLaren, red.] op de banden beter én hadden ze meer snelheid. Wij moeten nu zorgen dat we onze auto verbeteren en dat we beter worden op onze banden."

Als afsluiter laat Max weten dat hij blij is dat de race slechts 66 ronden duurde op het Circuit de Barcelona-Catalunya, want anders had hij de overwinning alsnog aan Lando Norris moeten laten. De hoeveelheid tijd die de McLaren-coureur aan het einde van de race won, was voor de Limburger niet te verdedigen.

"Telkens als ik gas bij wilde geven, werden mijn banden te warm. Dus verdedigen zou erg lastig geworden zijn, er zat gewoon niet meer in."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties