F1 Nieuws

Ralf Schumacher tipt Max Verstappen als opvolger van Lewis Hamilton

Ralf Schumacher tipt Max Verstappen als opvolger van Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher tipt Max Verstappen als opvolger van Lewis Hamilton

Ralf Schumacher tipt Max Verstappen als opvolger van Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

Volgens Ralf Schumacher heeft Max Verstappen alles om de nieuwe recordhouder te worden in de Formule 1 als het gaat om overwinningen en kampioenschappen. De Nederlander staat op dit moment op drie titels en 54 overwinningen, maar de verwachting is dat dat getal de komende twee seizoenen flink op zal lopen.

De concurrenten van Red Bull Racing zijn bang dat het Oostenrijkse team tot aan 2026 zal domineren in de Formule 1. Vooral Lewis Hamilton heeft zich daar meerdere keren over uitgesproken. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen zal Red Bull ook in 2024 en 2025 de dominante partij zijn, waardoor Max Verstappen nog minimaal twee jaar de kans heeft om zijn reeks aan overwinningen uit te breiden.

Verstappen ging zijn eerste kampioensjaar, 2021, in met 10 overwinningen. Inmiddels staat hij op 54 zeges, waarmee hij Sebastian Vettel voorbij is. Verstappen heeft alleen Michael Schumacher [91] en Lewis Hamilton [103] voor zich als het gaat om overwinningen.

Ook qua kampioenschappen is Max hard op weg naar de top drie. Hij heeft er op dit moment drie, maar als Red Bull inderdaad nog minimaal twee jaar dominant is, zal hij er vijf hebben op 28 jarige leeftijd. Volgens Ralf Schumacher kan hij dan echt jacht maken op de records van Lewis Hamilton.

Verstappen kan het doen

De Duitser, zelf zesvoudig GP-winnaar en broer van Michael Schumacher, weet dat Verstappen het talent heeft om Hamilton te vervangen als coureur met de meeste overwinningen en kampioenschappen. Het enige wat hem tegenhoudt is een eventuele regelwijziging en een mogelijk vervroegd vertrek van Verstappen zelf.

"Qua leeftijd en talent kan hij het doen", zegt Schumacher over Verstappen die Hamilton aanvalt bij Sky Deutschland. "De vraag is: wil hij zo lang blijven rijden? En de andere: heeft hij altijd zo'n goede auto? Volgend jaar denk ik dat dat nog wel het geval gaat zijn. Hij moet lief zijn voor Adrian Newey, zodat het op deze manier door kan gaan."

"Theoretisch kan hij het zeker doen, maar wie had gedacht dat Hamilton zo lang alles zou winnen en ineens compleet zou stoppen met winnen? In de Formule 1 heb je een team en een goede auto nodig. Als er een regelwijziging komt, kan het snel de verkeerde kant op gaan", aldus Schumacher.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties