F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft depressief nieuws voor rivalen Red Bull na GP Brazilië

Lewis Hamilton heeft depressief nieuws voor rivalen Red Bull na GP Brazilië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft depressief nieuws voor rivalen Red Bull na GP Brazilië

Lewis Hamilton heeft depressief nieuws voor rivalen Red Bull na GP Brazilië
Red Bull Content Pool

Het gaat nog een paar jaar duren voor Max Verstappen en Red Bull Racing stoppen met het winnen van races. Dat is de voorspelling van Lewis Hamilton na de Grand Prix van Brazilië, waar hij als achtste eindigde.

Voorafgaand aan het raceweekend was de Brit nog erg positief over zijn kansen in Brazilië, aangezien Mercedes in 2022 gewonnen had op het Autódromo José Carlos Pace. Maar al snel bleek de W14 niet opgewassen te zijn tegen de snelheid van de Red Bull RB19. Maar daar bleef het niet bij, want de Mercedes was namelijk langzamer dan een groot deel van het veld.

Lewis Hamilton eindigde de race uiteindelijk op de achtste positie, terwijl teamgenoot George Russell het strijdtoneel vroegtijdig moest verlaten. Het zorgde voor een grafstemming binnen Mercedes en ook Hamilton zelf zat in zak en as. De Brit verwacht dat Red Bull Racing de komende jaren dominant zal blijven, gezien hun grote voorsprong in de twee-na-laatste race van het seizoen.

Red Bull zonder updates

Red Bull Racing heeft het gehele seizoen namelijk amper updates meegenomen, terwijl de concurrenten minimaal één groot pakket geïntroduceerd hebben. Dit betekent dat het Oostenrijkse team zich al heel vroeg heeft kunnen focussen op 2024, terwijl Mercedes, Ferrari, Aston Martin en McLaren nog bezig waren met de huidige auto

Dat Max Verstappen dan nog een voorsprong van acht seconden heeft ten opzichte van Lando Norris en meer dan een minuut op Lewis Hamilton, is voor de zevenvoudig wereldkampioen een duidelijk teken: Red Bull blijft tot en met het einde van 2025 dominant.

"Het enige wat ik kan doen is optimistisch blijven... Maar die Red Bull rijdt zo ver voor de rest van het veld, dat ze de komende jaren niet in te halen zijn. Zij zullen vooraan rijden", aldus Hamilton na de race in Brazilië.

Hamilton liet voor het weekend nog weten dat hij niet van plan was om het seizoen af te sluiten zonder overwinning, maar lijkt zich er nu al bij neer te leggen dat dat toch gaat gebeuren!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties