F1 Nieuws

Red Bull-eigenaar heeft duidelijk bericht voor Max Verstappen na 'dreigement'

Red Bull-eigenaar heeft duidelijk bericht voor Max Verstappen na 'dreigement'
BSR Agency
F1 Nieuws

Red Bull-eigenaar heeft duidelijk bericht voor Max Verstappen na 'dreigement'

Red Bull-eigenaar heeft duidelijk bericht voor Max Verstappen na 'dreigement'
BSR Agency

Chalerm Yoovidhya, eigenaar van Red Bull GmbH, is van mening dat Max Verstappen niet groter is dan het team en is bereid om de Nederlander te laten gaan als hij daadwerkelijk wil vertrekken bij het raceteam. Dat weet The Telegraph te melden, een dag na de race in Saoedi-Arabië. Volgens het Britse blad heeft Yoovidhya dat aan Raymond Vermeulen laten weten tijdens een gesprek in Dubai, eerder deze week.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Jeddah barstte de bom binnen Red Bull Racing. Er kwamen allerlei geruchten naar buiten over een machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko en laatstgenoemde stond op het punt om het team te verlaten. Toen Max Verstappen dat doorkreeg, ging hij pal achter de topadviseur van Red Bull staan. Voor de media riep Verstappen dat als Marko zou vertrekken, hij Red Bull ook achter zich zou laten.

"Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan", zo zei Verstappen op vrijdagavond in Saoedi-Arabië.

Een dag later heeft Oliver Mintzlaff, CEO van Red Bull, gesproken met Helmut Marko. Uit dat gesprek kwam naar voren dat de man uit Graz gewoon door zal blijven werken bij Red Bull Racing en Verstappen dus aan zal blijven als stercoureur. Maar de kous lijkt daarmee nog niet afgedaan, zo weet The Telegraph te melden.

Yoovidhya denkt dat Verstappen bluft

Chalerm Yoovidhya heeft 51% van de aandelen in Red Bull in handen, waarmee hij de grote beslissingen kan nemen over het bedrijf. De Thai staat volledig aan de kant van Christian Horner en zou juist voor een vertrek van Helmut Marko zijn, die in 'kamp Oostenrijk' zit. Deze Yoovidhya heeft in Dubai gesproken met Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, waarbij hij zou hebben aangegeven dat hij denkt dat Max Verstappen bluft.

Yoovidhya is van mening dat er geen enkele persoon groter is dan het team en als Max Verstappen van plan is om een vertrek te forceren, zal Yoovidhya hem niet in de weg staan. Dat heeft The Telegraph vernomen vanuit bronnen. De Thai heeft hiermee exact dezelfde woorden gesproken als Christian Horner na de race in Saoedi-Arabië. Ook de CEO en teambaas van Red Bull Racing zei dat 'niemand groter was dan het team'.

Twijfels over rechtmatigheid 'Marko-clausule'

Naast het feit dat Yoovidhya van plan zou zijn om de 'bluf' van Max Verstappen op de proef te stellen, geeft The Telegraph aan dat de Thaise eigenaar van Red Bull GmbH twijfelt over de rechtmatigheid van de 'Marko-clausule' zijn het contract van Verstappen. Volgens goed ingevoerde bronnen kan Max het team verlaten als Helmut Marko daar niet meer werkzaam is, maar Yoovidhya denkt dat dit rechtmatig niet zomaar voor elkaar gebokst kan worden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties