F1 Nieuws

Daniel Ricciardo geeft reden voor 'bizar slechte race' in Saoedi-Arabië

Daniel Ricciardo geeft reden voor 'bizar slechte race' in Saoedi-Arabië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo geeft reden voor 'bizar slechte race' in Saoedi-Arabië

Daniel Ricciardo geeft reden voor 'bizar slechte race' in Saoedi-Arabië
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Saoedi-Arabië zal door fans van Daniel Ricciardo niet lang herinnerd worden. In ieder geval niet om de goede redenen. De RB-coureur kwam als zestiende over de streep, twee plaatsen achter teamgenoot Yuki Tsunoda. Maar dat vertelde niet het hele verhaal van zijn race in Jeddah. Het enige noemenswaardige van Ricciardo was zijn spin aan het einde van de GP.

Door die spin kreeg Red Bull-topadviseur Helmut Marko het even benauwd, aangezien hij dacht dat er een safety car zou volgen, wat zou betekenen dat Sergio Pérez - die een vijf seconden tijdstraf had - zijn tweede plaats kwijt zou raken. Gelukkig voor het zusterteam van Visa Cash App RB gebeurde dit niet, maar het was alsnog een pijnlijk moment voor Ricciardo, die voorafgaand aan dit jaar werd gezien als de opvolger van Sergio Pérez bij Red Bull.

Tot nu toe heeft de Australiër nog niet bijster veel indruk kunnen maken in de RB-01 en ook in Jeddah had Ricciardo veel moeite om het tempo van zijn teamgenoot bij te houden. Maar volgens de achtvoudig Grand Prix-winnaar is daar een duidelijke reden voor: er was iets mis met zijn auto in Saoedi-Arabië.

Ricciardo verscheen lachend - zoals altijd - voor de internationale pers in Jeddah, wat veel journalisten opmerkelijk vonden na een dergelijk resultaat. Maar Danny Ric legt uit waarom hij nog altijd een lach op zijn gezicht kon toveren:

"Aan het einde maakte ik een foutje, wat waarschijnlijk een beetje frustratie was vanaf mijn kant. Maar de reden dat ik zo optimistisch ben is omdat ik weet dat er wat dingen fout waren. Met een goede auto, waar alles in orde mee is, weet ik dat ik veel beter kan. Het waren dus drie pijnlijke dagen, maar ik laat dit er niet voor zorgen dat het ons enig zelfvertrouwen afneemt", begint Ricciardo bij o.a. Speedcafe.

"Dit is natuurlijk niet de start [van het seizoen, red.] waar we op hadden gehoopt, maar het is slechts de tweede race en Melbourne staat nu voor de deur. Dus iedereen is hard aan het pushen om alles in orde te krijgen en dat weekend tot een goede om te toveren. Ik ga dit weekend achter mij laten en alleen denken aan het team."

Waar ligt het probleem?

Ricciardo geeft dus aan dat er problemen waren met zijn auto, waardoor hij niet de race kon rijden die hij had gehoopt en voorafgaand aan de Grand Prix had de voormalig teamgenoot van Max Verstappen al door dat het een kansloos verhaal zou worden. Die problemen had hij in de kwalificatie ook al, laat hij weten. Wat er dan mis is, wil hij niet zeggen.

"Ik ben gisteravond [na de kwalificatie] tot laat opgebleven om iedereen te helpen de problemen te vinden. Het is nu aan mij om dat te blijven doen. Ik weet dat zij dit net zo graag als ik willen. Dus we moeten nu gewoon zorgen dat we een goed pakket hebben richting Melbourne. Daar ga ik mijn seizoen écht starten", aldus Ricciardo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties