F1 Nieuws

Red Bull geeft Max Verstappen hoop op overwinning in Canada: 'Hebben iets gevonden'

Red Bull geeft Max Verstappen hoop op overwinning in Canada: 'Hebben iets gevonden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull geeft Max Verstappen hoop op overwinning in Canada: 'Hebben iets gevonden'

Red Bull geeft Max Verstappen hoop op overwinning in Canada: 'Hebben iets gevonden'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen dit weekend wéér te maken krijgt met hobbels en agressieve kerbstones, betekent niet dat Red Bull Racing in Canada net zo kansloos voor een overwinning gaat zijn als in Monaco. Dat heeft Helmut Marko duidelijk gemaakt na de eerste vrije trainingen in Montreal. Volgens de topadviseur van het Oostenrijkse team heeft Red Bull iets gevonden na de Grand Prix van Monaco, wat als een ware nachtmerrie werd omschreven door Verstappen.

Vanaf het eerste moment werkte de RB20 niet naar behoren op het stratencircuit in Monte Carlo. Helmut Marko maakte toen al duidelijk dat het team uit Milton Keynes te kampen had met een simulatorprobleem, waarbij de auto in de simulator geen enkele moeite kende met de hobbels en kerbstones, waarna dat op het circuit heel anders was. Mede hierdoor kwam Red Bull in Miami, Imola én Monaco met een verkeerde afstelling naar het circuit.

Ook in Canada lijkt Red Bull kansloos, omdat het Circuit de Gilles Villeneuve meer als stratencircuit mag worden gezien, waar wederom veel hobbels en agressieve kerbs aanwezig zijn. Maar Helmut Marko denkt dat het team meer kans maakt op een goed resultaat als van tevoren werd verwacht. Tijdens de trainingen was vooral Sergio Pérez erg tevreden met zijn auto en ondanks het feit dat hij als tiende eindigde in VT2, geeft dat hoop aan Marko en Red Bull.

"Hij heeft geen enkel risico genomen en bovendien ligt je positie op de ranglijst er nu volledig aan wanneer je buiten was. Maar we hebben na Monaco enkele problemen gevonden en hopen dat we nu stappen kunnen zetten met een nieuwe afstelling voor dit raceweekend", begint Marko bij Motorsport.com. Ook zag hij dat teamgenoot Max Verstappen zich fijn voelde op het asfalt, voordat hij te maken kreeg met een motorprobleem: "Toen Max wel op de baan te vinden was, noteerde hij paarse sectortijden in sector 2, dus het ziet er op zich wel veelbelovend uit."

Problemen in simulator

Dat Red Bull problemen in de simulator heeft is in principe niks nieuws. Dat was vorig jaar ook al het geval, waardoor het ook zo misging in Singapore. Maar omdat het gat tussen Red Bull en de rest van het veld een stuk kleiner is geworden, lijken de problemen ineens groter. De engineers zijn in Milton Keynes dan ook hard aan het werk om het probleem op te lossen, maar volgens Marko zal dat niet één, twee, drie opgelost zijn.

"We hebben dat correlatieprobleem nu al een tijdje, vooral op stratencircuits. De engineers werken daar momenteel ook aan, al los je zoiets niet binnen een week op."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties