F1 Nieuws

Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz: 'De beste persoon is niet altijd een man'

Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz: 'De beste persoon is niet altijd een man'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz: 'De beste persoon is niet altijd een man'

Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz: 'De beste persoon is niet altijd een man'
Red Bull Content Pool

Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull Racing, is voor veel jonge meisjes een voorbeeld in de Formule 1. De Britse is al jaren onderdeel van het Oostenrijkse team en staat sinds een paar seizoenen steeds meer in de picture.

De eerste keer dat het grote publiek bekend werd met Schmitz was tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2019, waar ze Verstappen een derde keer naar binnen haalde, waardoor hij de leiding in de wedstrijd kwijtraakte. Maar door die stop kon de Nederlander uiteindelijk wel weer voorbij aan Hamilton en wist hij de race te winnen.

Omdat het de call van Schmitz was die de race van Verstappen over de streep trok, mocht zij mee het podium op. Ze was één van de eerste vrouwen op een Formule 1-podium en dus werd de Britse gezien als een belangrijk persoon voor jonge meisjes die ook graag in de F1 willen werken.

Tegenover The Athletic spreekt Schmitz zich uit over de diversiteit binnen een team. Volgens de hoofdstrateeg van Red Bull werkt een divers team veel beter dan een ploeg met alleen dezelfde mensen.

"Een divers team is het beste soort team, en het maakt dingen sterker omdat je dan meer verschillende meningen of standpunten hebt die van verschillende plaatsen komen. En ik denk dat dat er echt voor zorgt dat je niets mist en dat je echt de beste kunt zijn", begint Schmitz.

'Beste kandidaat niet altijd een man'

Als (een gebrek aan) diversiteit aan bod komt in de Formule 1, wordt vaak het argument gebruikt dat teams op zoek zijn naar het beste personeel en niet zozeer naar een bepaald ras of geslacht. Maar volgens Schmitz kan een vrouw net zo goed een positie opvullen als een man.

"We willen inderdaad de beste mensen voor de baan, en dat is niet altijd een man. Dus je moet de mogelijkheden openstellen zodat je die mensen ontmoet die de beste mensen voor de baan zijn."

Voor jonge meiden die een carrière in de Formule 1 ambiëren heeft Schmitz dan ook een tip: "Laat je niet afschrikken alleen omdat er niet veel vrouwen zijn. Dat verandert voortdurend, en om eerlijk te zijn, het maakt niet echt uit. Het is niet alsof mijn baan anders is dan die van iemand anders", aldus de hoofdstrateeg van Red Bull.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties