F1 Nieuws

Sergio Pérez mogelijk verbannen bij Red Bull door zijn gedrag

Sergio Pérez mogelijk verbannen bij Red Bull door zijn gedrag
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez mogelijk verbannen bij Red Bull door zijn gedrag

Sergio Pérez mogelijk verbannen bij Red Bull door zijn gedrag
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez is zich in rap tempo persona non grata aan het maken binnen Red Bull Racing. Dat gevoel heeft Johnny Herbert. De Brit, die afgelopen seizoen werd ontslagen als analist op Sky Sports, heeft zich uitgesproken over de situatie van Pérez.

De afgelopen weken heeft de Mexicaan meerdere keren een opmerking gemaakt waar Christian Horner op terug moest komen. In Australië liet Checo nog weten dat Red Bull dit seizoen voor het eerst aandacht geeft aan twee auto's en niet meer alleen aan die van Verstappen. Volgens Johnny Herbert is dit allemaal een tactiek van Pérez.

De voormalig Formule 1-coureur vergelijkt de situatie van Pérez met die van Rosberg bij Mercedes, een aantal jaar geleden. Rosberg merkte ook dat hij op puur talent en snelheid het niet ging winnen van Lewis Hamilton, waardoor hij andere tactieken moest gebruiken om zijn teamgenoot te verslaan. Maar hierdoor riskeert Pérez wel zijn stoeltje bij Red Bull.

"Als het je enige kans is... Het is een beetje als Nico (Rosberg, red.). Alle kleine dingen die hij deed toen hij reed naast Lewis. Hij was niet populair binnen het team en ik herinner mij dat zijn relatie met Toto (Wolff, red.) ook niet goed was. Maar hij heeft wel die beker op zijn schouw staan", begint Herbert bij Express Sport.

Risico dat hij zijn zitje verliest

Volgens Herbert is het meer dan logisch dat Pérez op dit moment van alles probeert om zijn kans op een titel te vergroten. Onlangs liet zijn vader weten dat de Mexicaan zich ook écht de nummer één voelt binnen het team.

Herbert meent dat Pérez hier goed aan doet, omdat hij anders nooit in aanmerking komt voor een kampioenschap, maar hij waarschuwt Checo wel: de kans is groot dat je hierdoor je stoeltje bij Red Bull kwijtraakt.

"Dit kan je niet in controle houden. Als dit je enige kans is, dan doe je alles om die trofee op je schouw te plaatsen. Als je dan uit het team gegooid wordt, heb je in ieder geval die prijs."

"We weten dat Max die mentaliteit heeft en Lewis heeft die mentaliteit ook, net als alle andere coureurs die in het verleden titels gewonnen hebben. Nu is het de vraag of Sergio hetzelfde gaat doen. Het is een risico dat hij zijn stoeltje kwijtraakt, op dit moment de beste in de Formule 1. Maar daarmee een wereldkampioenschap winnen? Ik zou ervoor gaan", aldus Herbert.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties