F1 Nieuws

Red Bull ontdekte 'zwakke punten' tijdens GP Singapore: 'Nuttige les voor 2024'

Red Bull ontdekte 'zwakke punten' tijdens GP Singapore: 'Nuttige les voor 2024'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull ontdekte 'zwakke punten' tijdens GP Singapore: 'Nuttige les voor 2024'

Red Bull ontdekte 'zwakke punten' tijdens GP Singapore: 'Nuttige les voor 2024'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat zijn equipe een aantal wakke punten heeft ontdekt bij de RB19 tijdens het raceweekend in Singapore. Volgens Horner kunnen deze zwakke punten worden aangepakt voor aankomend seizoen.

In de straten van de stadstaat Singapore was Red Bull nog voordat het weekend begon niet positief gestemd over het verloop van het raceweekend. Zo schetste Max Verstappen dat zijn overwinningenreeks wel eens ten einde zou kunnen komen en lieten ook andere Red Bull-kopstukken weten dat Singapore wel eens dé race zou kunnen worden waarbij Red Bull van de troon werd gestoten.

Hoewel velen de woorden vanuit het Red Bull-kamp met een flinke korrel zout namen, bleken alle voorspellingen te kloppen. In de kwalificatie kwamen Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez immers niet door naar Q3 en tijdens de race waren teams als Ferrari, McLaren en Mercedes te sterk. Uiteindelijk moest Red Bull genoegen nemen met P5 en P8.

Lessen geleerd

Red Bull is er inmiddels achter gekomen waardoor de dominante vorm van eerder dit seizoen ineens weg was in Singapore. Volgens de equipe uit Milton Keynes werd er het hele weekend namelijk geen goede set-up 'window' gevonden voor de RB19. Hierdoor konden Verstappen en Pérez niet volledig pushen en behaalde de auto nooit zijn optimale snelheid.

Ondanks het mindere resultaat heeft Red Bull flink wat lessen geleerd in Singapore. "We bevonden onszelf in het verkeerde window waardoor er veel zwakke punten van onze auto kwamen bloot te liggen. Het is een hele nuttige les geweest voor 2024, want we kunnen dingen die nu niet goed zijn gegaan, aanpakken voor de auto van aankomend seizoen, de RB20."

Competitief zijn

In de straten van Singapore kwam Red Bull niet goed uit de verf, maar Horner verwacht dat het op het circuit van Suzuka gewoon weer 'business as usual' zal zijn voor Red Bull. Op Suzuka is het asfalt immers niet hobbelig en dus kan de RB19 dichter bij de grond liggen.

"Het is een heel ander circuit, dus laten we hopen dat we dan weer competitief zullen zijn. Laten we kijken of onze problemen in Singapore circuitspecifiek zijn of juist niet. Als Ferrari in Japan ineens tweede staat, dan weten we dat ze een sprong hebben gemaakt op het gebied van performance."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties