F1 Nieuws

Sergio Pérez verklaart waarom Verstappen zo veel sneller was in Miami

Sergio Pérez verklaart waarom Verstappen zo veel sneller was in Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez verklaart waarom Verstappen zo veel sneller was in Miami

Sergio Pérez verklaart waarom Verstappen zo veel sneller was in Miami
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez startte de Grand Prix van Miami vanaf pole position, maar kon niet voorkomen dat Max Verstappen er met de overwinning vandoor ging, terwijl hij van de negende plek moest beginnen. Na de race in Florida geeft Pérez aan hoe dit heeft kunnen gebeuren.

In Azerbeidzjan was de Mexicaan ontzettend sterk en wist hij zijn teamgenoot in zowel de Sprint als de hoofdrace te verslaan. Daar had Verstappen wel last van schade aan zijn auto door contact met Russell en in de race op zondag had hij pech met de timing van de safety car.

Afgelopen weekend leek het weer mis te gaan voor Verstappen, door de ongelukkige rode vlag in de kwalificatie door Charles Leclerc. Hierdoor moest hij vanaf P9 beginnen, wat Pérez veel vertrouwen gaf. De Red Bull-coureur liet op zaterdag weten dat hij geen aanval van Verstappen verwachtte zonder safety car of rode vlaggen in Miami...

Pérez verklaart achterstand

Maar zelfs zonder een gele vlag wist Verstappen toch in de buurt te komen van Pérez. Met tien rondjes te gaan ging Verstappen voorbij aan zijn teamgenoot en kon hij de race winnen. Tegenover Sky Sports laat Pérez weten wat er mis is gegaan op het Miami International Autodrome.

"Ik denk dat de medium band de mindere band was om op te rijden. En ik ging ook eerder de pits in dan ik zou willen, omdat ik zo werd gepusht door Max. Hij was erg sterk in die eerste stint en ik denk dat dat onze race in gevaar heeft gebracht. Wij wisten onze banden niet lang goed te houden, waardoor we het onszelf moeilijker maakten", zo begint Pérez.

"Max was gewoon sterker dan ons vandaag en we moeten begrijpen waarom dit was. Hopelijk kunnen we weer op ons normale niveau komen in Imola", gaat de Mexicaan verder, die niet denkt dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt door op de mediums van start te gaan. "Het zou meer een gok zijn geweest, maar uiteindelijk bleek het wel de betere strategie te zijn. Maar als je vanaf pole start is het een gok om op de hards te starten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties