F1 Nieuws

Red Bull-engineer waarschuwt concurrentie: 'Dat komt eraan!'

Red Bull-engineer waarschuwt concurrentie: 'Dat komt eraan!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-engineer waarschuwt concurrentie: 'Dat komt eraan!'

Red Bull-engineer waarschuwt concurrentie: 'Dat komt eraan!'
Red Bull Content Pool

Het feit dat Red Bull Racing is bijgehaald door McLaren en Ferrari in de afgelopen races, is volgens Paul Monaghan geen wonder. De hoofdingenieur van het team van Max Verstappen heeft te kennen gegeven dat zij nog met een aantal updates komen, waarmee het gat weer een stuk groter zou moeten worden. Althans, dat verwacht Red Bull van die updates.

In Monado lijkt Red Bull het af te moeten gaan leggen tegenover Ferrari, zo wordt duidelijk na de eerste vrije trainingen op het stratencircuit. Vooral Charles Leclerc lijkt een grote voorsprong te hebben op de rest van het veld, waarbij de Mercedes W15 van Lewis Hamilton nog het dichtste bij de Ferrari SF-24 weet te komen. In VT1 kwam Max Verstappen niet verder dan een elfde tijd, terwijl hij in VT2 op de vijfde positie eindigde.

Volgens Paul Monaghan is dat niet vreemd, aangezien de teams rondom Red Bull Racing de afgelopen weken een aantal grote updates aan hun auto's hebben toegevoegd. Red Bull heeft dat nog niet, waardoor het gat inmiddels helemaal gedicht is. Maar Monaghan waarschuwt de concurrentie alvast: er komen nog updates aan.

Die updates moeten een positief effect gaan hebben op de RB20 van Max Verstappen en Sergio Pérez, maar de kijkers zullen niet veel merken aan de bolide van de drievoudig wereldkampioen. Volgens Monaghan zal er aan het uiterlijk van de Red Bull-auto namelijk weinig veranderen. Maar dat betekent niet dat de prestaties niet kunnen verbeteren.

"Het visuele uiterlijk van een upgrade is niet noodzakelijkerwijs indicatief voor de aerodynamische prestaties ervan", zo begint Monaghan bij Formu1a.uno. "Het is niet zo dat we een auto hebben die niet zo snel is, zodat we moeten experimenteren met grote veranderingen. We hebben een hele competitieve auto en ik denk dat we de auto goed begrijpen. We mogen niet twijfelen aan ons eigen ontwikkelingsproces. Er komen updates!"

Updates al in de pijplijn

Het is volgens Monaghan overigens niet zo dat Red Bull deze updates pas is gaan doorvoeren nadat ze merkten dat McLaren en Ferrari flinke inhaalslagen aan het maken waren. Dit zal al een tijdje in de pijplijn en is onderdeel van een gepland ontwikkelingsprogramma van de RB20.

"De toename van de productiebehoeften bepaalt wanneer we deze kunnen uitbrengen, dus we krijgen wat updates in de komende periode. Het is niet zo dat wij ergens op reageren. Het plan lag al klaar en we blijven verbeteringen doorvoeren."

Aan Red Bull-fans die bang zijn dat Max Verstappen verder weg blijft vallen dit seizoen, heeft de Brit een duidelijk bericht: "Maak je geen zorgen, het wordt nu een race met meer teams."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties