F1 Nieuws

Helmut Marko onthult waar Red Bull staat na vrije trainingen in Monaco

Helmut Marko onthult waar Red Bull staat na vrije trainingen in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult waar Red Bull staat na vrije trainingen in Monaco

Helmut Marko onthult waar Red Bull staat na vrije trainingen in Monaco
Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko is Red Bull Racing nog altijd niet waar het wil zijn, na de eerste twee vrije trainingen op het stratencircuit van Monte Carlo. Max Verstappen eindigde VT1 op de elfde positie, waarna hij in VT2 iets beter presteerde, door de vijfde tijd te noteren. Maar volgens Marko is dat nog niet goed genoeg om de pole position te veroveren.

De adviseur van Red Bull maakt duidelijk dat Charles Leclerc dit weekend de grote favoriet voor pole is en daarmee ook de grootste kans heeft om de race te winnen. In Monaco is inhalen namelijk haast onmogelijk, waardoor de polesitter direct de favoriet wordt voor de zege. In 2018 wist Daniel Ricciardo te winnen op het stratencircuit in Monaco, terwijl hij slechts de helft van de zijn motorvermogen kon gebruiken. Sebastian Vettel kon over de gehele race geen enkele mogelijkheid vinden om de Australiër voorbij te komen, waardoor Ricciardo zijn revanche kon nemen voor 2016, waar hij de race verloor door een pitstopfout bij Red Bull.

Leclerc de favoriet

Helmut Marko heeft dus van dichtbij meegemaakt hoe lastig het is om in te halen in Monaco en weet net als iedere andere F1-kenner dat de kwalificatie het allerbelangrijkste is voor de coureurs. In de lange runs was de Red Bull RB20 best competitief, maar over één ronde kwam Max Verstappen minimaal een halve seconde tekort ten opzichte van Charles Leclerc. Dat is te groot, maar Marko weet ook waarom dat het geval is.

"We zijn nog niet waar we willen zijn qua set-up. We hebben de auto blijkbaar te stijf afgesteld. De snelheid op de lange afstand was overigens erg goed", laat Marko weten bij Sky Deutschland. Maar de Oostenrijker weet ook dat dat niks helpt in Monaco, als je niet vooraan staat. Hij geeft dan ook aan dat ook dit weekend weer het nodige werk klaarligt voor de mensen in de fabriek in Milton Keynes.

"We moeten de auto zo afstellen dat we beter over de kerbs kunnen rijden." Gelukkig heeft Red Bull één voordeel na deze vrije trainingen: Max Verstappen en Sergio Pérez hebben precies dezelfde problemen. Het team weet dus 'in welke richting' ze moeten gaan, volgens Marko. Het is echter nog maar de vraag of dat genoeg gaat zijn, want de Oostenrijker denkt dat Leclerc ongrijpbaar is dit weekend: "Leclerc is op zeker de favoriet voor pole."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties