F1 Nieuws

Schumacher heeft duidelijk boodschap voor Sergio Pérez: 'Dat was en is de business'

Schumacher heeft duidelijk boodschap voor Sergio Pérez: 'Dat was en is de business'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Schumacher heeft duidelijk boodschap voor Sergio Pérez: 'Dat was en is de business'

Schumacher heeft duidelijk boodschap voor Sergio Pérez: 'Dat was en is de business'
Red Bull Content Pool

Volgens Ralf Schumacher heeft Max Verstappen het grootste recht om te proberen dat Red Bull Racing de auto's volledig op zijn wensen afstemt. Dat gebeurt bij alle grote Formule 1-wereldkampioenen en Verstappen is daarin geen uitzondering.

Afgelopen jaar ging het vaak over de Red Bull RB19 en de manier waarop Sergio Pérez niet om leek te kunnen gaan met de Oostenrijkse bolide. Een veel gehoord excuus is het feit dat Max Verstappen de auto volledig op hem heeft weten af te stellen, waardoor Pérez moet rijden in een bolide die niet naar zijn wens is.

Ralf Schumacher meent dat dit de normale gang van zaken is binnen een team waar er een wereldkampioen rijdt en dat Pérez dat nou eenmaal te accepteren heeft. Iedere grote kampioen probeert zijn auto zo af te stemmen dat hij er het meeste uit kan halen. Dat Pérez daardoor wat meer moeite heeft, kan Schumacher niets interesseren.

En dan zal Red Bull ook niet doen, meent de Duitser, aangezien Max Verstappen iedere week levert. Zo lang dat blijft gebeuren, zal er ook niet omgekeken worden naar de wensen van Pérez.

"Max maakt het verschil. Elke grote kampioen probeert de auto af te stemmen op zijn behoeften en hem ook te laten ontwikkelen. Dat was het geval met mijn broer, met Senna en ook met Lewis Hamilton. De minder goed presterende teamgenoot moet ermee leven. Het is aan elke coureur om zijn team te overtuigen. Een Formule 1-team kiest altijd voor de coureur die meer succes belooft. Dat was en is de business", laat Schumacher weten aan F1-Insider.

Bedreigingen uit Mexico

Doordat het gerucht over de RB19 steeds vaker naar boven kwam drijven, werd de kritiek op Max Verstappen vanuit Mexico alsmaar groter en groter. De Nederlander moest in Mexico-Stad gebruik maken van lijfwachten en hij werd na de Grand Prix van de Verenigde Staten uitgefloten, terwijl het Nederlandse volkslied speelde. Volgens Schumacher was dit totaal onbespreekbaar.

"Het gefluit tegen Max was onbespreekbaar. Hij maakt het verschil als coureur en daarom moeten de fans zijn speciale prestaties respecteren met applaus."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties