F1 Nieuws

Bizar gerucht uit Spanje: Red Bull denkt aan ontslag Sergio Pérez

Bizar gerucht uit Spanje: Red Bull denkt aan ontslag Sergio Pérez
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Bizar gerucht uit Spanje: Red Bull denkt aan ontslag Sergio Pérez

Bizar gerucht uit Spanje: Red Bull denkt aan ontslag Sergio Pérez
DPPI/BSR Agency

Carlos Miquel, de bekendste Formule 1-journalist uit Spanje, heeft een bom laten vallen op de Formule 1-paddock. Volgens de MARCA- en COPE-journalist heeft Carlos Sainz voor een bijzondere reden nog geen contract getekend bij Williams, Audi en Alpine. Alle drie de teams zijn geïnteresseerd in de Spanjaard, maar een jawoord heeft Sainz nog niet gegeven.

Dat is niet zonder reden. Volgens Miquel is dat door wat schermutselingen bij Red Bull Racing. Sainz, die de jeugdopleiding van Red Bull doorlopen heeft, zou via via te horen hebben gekregen dat het Oostenrijkse team toch niet helemaal tevreden is over Sergio Pérez. Onlangs werd het contract van de teamgenoot van Max Verstappen verlengd, maar Miquel weet dat ze daar in Milton Keynes nu al een beetje spijt van hebben. Het is dan ook niet uitgesloten dat Pérez binnenkort op straat gezet wordt door Red Bull.

Pérez stelt teleur

In de afgelopen vier races heeft Sergio Pérez erg teleurstellende resultaten geboekt. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Damon Hill noemde zijn prestaties zelfs 'schandalig'. Waar Max Verstappen een knappe 83 punten bij elkaar reed in de RB20, wist Pérez slechts 8 punten te verzamelen in hetzelfde materiaal. Mede hierdoor is McLaren in deze periode flink ingelopen op Red Bull Racing en lijkt het constructeurskampioenschap in gevaar te komen voor het Oostenrijkse team.

Na de race in Barcelona liet Christian Horner al weten dat ze meer verwachten van Pérez, maar volgens Miquel is het geduld van Red Bull een beetje op. Zij vinden dat Pérez genoeg tijd heeft gehad en nú moet gaan presteren. Doet hij dat niet snel, dan is de kans aanwezig dat ze hem alsnog op straat zetten, ondanks zijn contractverlenging.

Dat is ook gelijk de reden waarom Carlos Sainz nog geen contract bij een ander team heeft ondertekend. De Ferrari-coureur, die in 2025 vervangen zal worden door Lewis Hamilton, wil zich het liefst aansluiten bij Red Bull. Dat laat Miquel bij El Partidazo de COPE - de grootste sportradiozender van Spanje - weten.

"We moeten nog even wachten met Carlos Sainz, Red Bull is namelijk een beetje boos op Checo Perez", zegt de doorgaans betrouwbare journalist...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties