F1 Nieuws

Sebastian Vettel looft Max Verstappen: 'Dat moet je erkennen'

Sebastian Vettel looft Max Verstappen: 'Dat moet je erkennen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sebastian Vettel looft Max Verstappen: 'Dat moet je erkennen'

Sebastian Vettel looft Max Verstappen: 'Dat moet je erkennen'
Red Bull Content Pool

De prestaties van Max Verstappen in 2023 zijn iets waar Sebastian Vettel alleen maar lof voor heeft. De viervoudig Formule 1-wereldkampioen had zelf een winstreeks van negen zeges op rij, maar werd dit jaar afgetroefd door Max Verstappen, die op dit moment op tien overwinningen achter elkaar staat.

In Italië wist de Red Bull-coureur zijn tiende race op rij te winnen, waardoor Sebastian Vettel dat record nu officieel niet meer in handen heeft, maar daar is de Duitser niet rouwig om. In gesprek met Sportschau laat hij weten dat hij vooral heel veel bewondering heeft voor de prestaties van Red Bull Racing en die van Max Verstappen in het bijzonder.

Om tien races op rij te winnen, zeker op de wijze waarop Verstappen dat gedaan heeft, is iets waar men bewondering voor moet hebben en Vettel moet dan ook erkennen dat zij het compleet verdienen om 'zijn' record af te pakken.

"De prestaties van het hele team, maar vooral die van Max, die het elk weekend consistent doet, zijn geweldig. Het is een niveau waar de concurrentie ver van verwijderd is. Dat moet je erkennen en zo moet je het ook laten. Daarom is het geweldig dat we hiernaar kunnen kijken."

Keert Vettel terug in de F1?

Waar Vettel veel bewondering heeft voor de manier waarop Verstappen dit jaar rijdt in de F1, is het niet uitgesloten dat hij zelf ook nog een keer terugkeert in de koningsklasse van de autosport. Tegenover Sky Sports F1 liet Vettel weten dat hij nog niet kan zeggen dat hij daadwerkelijk volledig met pensioen is.

"Daar kan ik geen 'nee' op antwoorden, want je weet het nooit", zegt Vettel op de vraag of hij terugkeert. "Het hangt er vooral aan wanneer het kan en dat is natuurlijk niet eeuwig. Ik ben 36, dus het is niet zo van 'ja, in tien jaar tijd'. Misschien denk ik er pas aan als de tijd al voorbij is, maar het hangt ook af van de uitdaging. Hoe dan ook, het zit nu nog niet in mijn hoofd."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties