F1 Nieuws

Sebastian Vettel over F1-terugkeer: 'Kan ik geen 'nee' op antwoorden'

Sebastian Vettel over F1-terugkeer: 'Kan ik geen 'nee' op antwoorden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sebastian Vettel over F1-terugkeer: 'Kan ik geen 'nee' op antwoorden'

Sebastian Vettel over F1-terugkeer: 'Kan ik geen 'nee' op antwoorden'
Red Bull Content Pool

Het is niet uitgesloten dat Sebastian Vettel terugkeert in de Formule 1. De Duitser nam aan het einde van 2022 afscheid van de sport waar hij vier wereldkampioenschappen in won, maar het hoeft niet te betekenen dat dat voor altijd was.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore sprak Martin Brundle van Sky Sports met Vettel, die in de paddock zal zijn in Japan, volgend weekend. Tijdens dat gesprek werd aan Vettel de vraag gesteld of hij terug zou komen in de Formule 1 en één ding werd duidelijk: Vettel heeft zijn hoofdstuk in de F1 in ieder geval niet helemaal afgesloten.

"Daar kan ik geen 'nee' op antwoorden, want je weet het nooit", reageert Vettel op de vraag van Brundle. De Sky Sports-commentator maakt daarna het vergelijke met voormalig wereldkampioenen Nigel Mansell, Kimi Raikkonen en Fernando Alonso. Zij vertrokken alle drie ook even uit de sport en keerden daarna weer terug.

Voor Vettel is het goed mogelijk dat dit lot hem ook staat te wachten: "Ik denk dat als je hen van tevoren had gevraagd of ze terug zouden komen, sommigen 'nee' hadden gezegd. Maar uiteindelijk keerden ze toch terug. Dus ik kan niks uitsluiten."

Leeftijd gaat een rol spelen

Het is voor Vettel overigens wel een race tegen de klok, mocht hij terug willen keren. De Duitser is inmiddels 36 jaar, dus hij kan niet nog tien jaar afwachten om te kijken of er een plekje vrijkomt bij een top team, waar hij gebruik van kan maken. 'Seb' geeft dus aan dat zijn terugkeer vooral te maken heeft met wanneer er een kans op zijn pad komt.

"Het hangt er vooral aan wanneer het kan en dat is natuurlijk niet eeuwig. Ik ben 36, dus het is niet zo van 'ja, in tien jaar tijd'. Misschien denk ik er pas aan als de tijd al voorbij is, maar het hangt ook af van de uitdaging. Hoe dan ook, het zit nu nog niet in mijn hoofd."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties