F1 Nieuws

Sergio Pérez reageert op 'racistische' uitspraken Helmut Marko

Sergio Pérez reageert op 'racistische' uitspraken Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez reageert op 'racistische' uitspraken Helmut Marko

Sergio Pérez reageert op 'racistische' uitspraken Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Na de Grand Prix van Italië heeft Helmut Marko voor nogal wat ophef gezorgd. In het Oostenrijkse programma ServusTV liet de Red Bull-adviseur weten dat we niet konden verwachten dat Sergio Pérez het gehele seizoen op de volle 100% zou kunnen presteren, vanwege zijn afkomst.

"We mogen niet vergeten dat Sergio Pérez Zuid-Amerikaans is en zich daarom niet zo kan concentreren als Max Verstappen of Sebastian Vettel", zei Marko over de Red Bull Racing-coureur na de GP van Italië. Op social media werd direct schande gesproken over de uitspraak van Marko, aangezien het zowel racistisch als feitelijk onjuist was.

De afkomst van een persoon heeft niks te maken met prestaties in een bepaald vakgebied én Mexico ligt helemaal niet in Zuid-Amerika, maar in Noord-Amerika. Veel fans van Pérez eisten het ontslag van Helmut Marko, maar Red Bull Racing heeft de Oostenrijker in de gelederen gehouden.

Sergio Pérez reageert

In Singapore wordt ook Sergio Pérez gevraagd naar de uitspraken van Helmut Marko. De Mexicaan geeft aan dat hij een één-op-één gesprek heeft gehad met de adviseur, waarin Marko zijn excuses heeft aangeboden. Voor Pérez was daarmee ook de kous af.

"Hij [Helmut Marko] heeft zijn excuses aangeboden en dat was voor mij het belangrijkste. Het helpt dat ik de persoon kende toen ik het hoorde, want ik weet dat hij het niet op die manier bedoelde. Ik heb zijn verontschuldigingen geaccepteerd omdat ik weet dat de persoon Helmut, met wie ik een goede persoonlijke relatie heb, niet op de manier iets over mij zou zeggen", begint Pérez in het land waar hij vorig jaar de Grand Prix won.

"We maken allemaal fouten. Voor mij is het belangrijk dat hij zijn excuses heeft aangeboden en die heb ik geaccepteerd. Het was een persoonlijk verontschuldiging. Wat er daarna allemaal gezegd wordt in de media of wat de publieke opinie is, heb ik niet in de hand. Voor mij is onze persoonlijke relatie het belangrijkst."

'Dan zou ik het anders hebben opgevat'

Hoewel Pérez de verontschuldigingen van Helmut Marko heeft geaccepteerd, beseft hij wel dat de opmerking 'not done' was. Hij geeft dan ook aan dat als iemand anders ze gemaakt had, hij wél erg kwaad zou zijn.

"Het is duidelijk dat deze opmerkingen zeer respectloos kunnen zijn, maar zoals ik al zei weet ik dat Helmut ze niet zo bedoelde. Ik weet waarom hij zoiets zegt en het was totaal niet beledigend. Maar als iemand anders deze opmerkingen gemaakt had, had ik ze ook anders opgevat. Maar dat was nu niet het geval."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties