F1 Nieuws

Sergio Pérez brengt slecht nieuws voor Red Bull: 'De komende races...'

Sergio Pérez brengt slecht nieuws voor Red Bull: 'De komende races...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez brengt slecht nieuws voor Red Bull: 'De komende races...'

Sergio Pérez brengt slecht nieuws voor Red Bull: 'De komende races...'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez is er niet zo zeker van dat het Oostenrijkse team de komende races weer zo dominant gaat zijn als tijdens de openingsrondes van het 2024 Formule 1-seizoen. Over twee weken staat de Grand Prix van Japan op de planning, waar de RB19 vorig jaar machtig was, maar Pérez denkt dat dat dit jaar niet het geval gaat zijn.

In Australië wist Red Bull Racing slechts tien punten mee naar Milton Keynes te nemen, nadat Sergio Pérez als vijfde eindigde en Max Verstappen in de openingsfase uitviel met een probleem aan zijn remmen. De Limburger dacht dat hij mee had kunnen strijden voor de overwinning als dat niet was gebeurd, maar daar is Pérez niet zo zeker van. Volgens de teamgenoot van Verstappen waren zowel Ferrari als McLaren dit weekend gewoonweg sneller dan Red Bull.

"We hadden helaas gewoon het tempo niet", begint Pérez na de GP in Melbourne. "Ik denk dat we het al vroeg moeilijk hadden, we konden zien dat de Ferrari's en McLaren ons een voorsprong hadden. We konden de balans gewoon niet goed krijgen en er is werk aan de winkel voor de komende races", aldus Checo.

Vooral het feit dat Red Bull moeite had om de banden heel te houden, iets waar Ferrari juist geweldig mee om kon gaan, geeft het Oostenrijkse team stof tot nadenken. Dit was namelijk het sterkste punt van Red Bull in 2023.

"Als team hadden we vandaag gewoon niet het tempo, dat hadden we het hele weekend al niet. Vanaf vrijdag hadden we het al lastig en we zijn nooit goed met de banden omgegaan. We moeten het gewoon begrijpen en ervoor zorgen dat we ons kunnen verbeteren. We zagen vorig jaar al op een circuit als dit, bijvoorbeeld Las Vegas, dat Ferrari veel sterker was dan wij. Ook daar konden we gewoon niet goed op die voorbanden letten."

Komende races héél spannend

Volgens Pérez is deze uitslag ook niet alleen te denken aan de layout of het asfalt van het Albert Park Circuit. De Mexicaan denkt dat de komende races, in Japan en China, ook erg close gaat worden tussen Red Bull Racing, Ferrari en McLaren. Een dominante overwinning van Max op Suzuka, zoals hij in 2022 en 2023 heeft behaald, gaat hij niet weer krijgen.

"Het hele weekend hebben we een achterstand gehad en het gaat de komende races héél spannend worden...", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties