F1 Nieuws

Sergio Pérez verwacht eerste nederlaag van 2024 voor Red Bull Racing in Australië

Sergio Pérez verwacht eerste nederlaag van 2024 voor Red Bull Racing in Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez verwacht eerste nederlaag van 2024 voor Red Bull Racing in Australië

Sergio Pérez verwacht eerste nederlaag van 2024 voor Red Bull Racing in Australië
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez denkt dat Red Bull Racing in Australië wellicht voor het eerst dit seizoen de race niet winnend af gaat sluiten. Teamgenoot Max Verstappen heeft dit weekend de kans om zijn tiende zege op rij te pakken, waarmee hij zijn eigen record zou evenaren, maar volgens Pérez gaat dat nog een helse klus worden om te bewerkstelligen.

Tijdens de vrije trainingen kon de Mexicaan namelijk zien dat Ferrari een stuk sterker was dan van tevoren werd gedacht. Charles Leclerc - en in mindere mate Carlos Sainz door zijn fysieke gesteldheid - lieten een goede indruk achter op de vrijdag in Melbourne. Vooral in de tweede training was Leclerc oppermachtig, zowel in de korte- als de lange runs.

Helmut Marko denkt dat het gat later in het weekend niet zo groot zal zijn als ze vandaag waren, maar Sergio Pérez denkt alsnog dat Ferrari bijna niet meer in te halen valt. Leclerc had een voorsprong van bijna vier tienden op Max Verstappen, terwijl Pérez meer dan acht tienden tekort kwam op de tijd van de Monegask. Checo denkt dan ook niet dat een 'simpele' overwinning, zoals in Bahrein en Jeddah, er in zit dit weekend.

"Ik denk dat ze [Ferrari, red.] vrij sterk zijn geweest op dit circuit. Deze baan lijkt beter voor ze te zijn. Ze zijn ook behoorlijk sterk geweest op de lange runs, dus ik denk dat het dit weekend een hele uitdaging zal zijn om ze te verslaan", begint Pérez. Als hem wordt gevraagd of hij in Ferrari een ware kanshebber ziet voor de pole en de overwinning in Melbourne, zegt hij vol overtuiging: "Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat ze over het algemeen vrij snel zijn, dus dat wordt interessant."

Werk aan de winkel voor Red Bull

Volgens Pérez was Ferrari dus erg sterk, maar heeft Red Bull Racing ook nog wat werk te doen, voor de kwalificatie van start gaat op het Albert Park Circuit. De Mexicaan is van mening dat de lange runs, waar de RB20 normaliter zo sterk in is, helemaal niet zo denderend waren. Vooral de degradatie van de banden was een stuk heviger dan gehoopt.

"Over het algemeen denk ik dat we nog wat werk te doen hebben. Ik denk dat de degradatie niet geweldig was in die lange run, dus er is wat werk aan de winkel."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties