F1 Nieuws

Sainz belooft openhartigheid over fitheid voor mogelijke F1-comeback in Melbourne

Sainz belooft openhartigheid over fitheid voor mogelijke F1-comeback in Melbourne
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Sainz belooft openhartigheid over fitheid voor mogelijke F1-comeback in Melbourne

Sainz belooft openhartigheid over fitheid voor mogelijke F1-comeback in Melbourne
Ferrari F1 Media

Carlos Sainz verklaart dat hij "niet dom" is en het als eerste zal toegeven wanneer hij beseft dat hij niet fit genoeg is om deel te nemen aan de Formule 1 Grand Prix van Australië, verreden dit weekend.

Carlos Sainz heeft verklaard dat hij zijn gezondheid niet zal negeren en eerlijk zal zijn over zijn fitheid voor de aankomende Grand Prix van Australië. De Spaanse coureur erkent dat hij nog niet voor de volle honderd procent hersteld is van zijn blindedarmoperatie, twee weken geleden in Saoedi-Arabië. Ondanks dat hij niet getraind heeft of gebruik heeft gemaakt van de simulator in Maranello is hij optimistisch over zijn deelname aan de race van komend weekend.

Op vrijdag in Melbourne zal Sainz achter het stuur van de SF-24 kruipen voor de vrije trainingen. Voor de coureur zijn er enkele aanpassingen nodig aan zijn gordels om zich zo comfortabel mogelijk te voelen. Na de training zal hij de situatie zelf beoordelen, waarbij ook de FIA zijn voortgang controleert. Oliver Bearman, die eerder inviel voor Sainz in Jeddah en wederom Ferrari’s reserve is voor dit weekend, staat paraat om in te springen indien nodig.

"Alleen al door mijn bewegingen te observeren en mijn sportschool-routine te volgen, ben ik er zeker van dat ik morgen achter het stuur kan stappen en het een kans kan geven", verklaarde Sainz aan Motorsport. “Maar ik ben niet roekeloos. Mocht ik mij morgen onverhoopt toch niet goed voelen, ben ik de eerste die zegt dat ik nog twee weken extra nodig heb voor mijn herstel. Dit is ook het plan dat we met de FIA hebben afgesproken. Morgen heb ik een controleafspraak met hen, waarbij zij mijn voortgang zullen monitoren." De Spanjaard benadrukt: "Ik wil geen onnodige pijn voelen of stagneren in mijn herstel, daarom zal ik heel duidelijk zijn over hoe ik mij voel."

Sainz maakt grote stappen in herstel

Sainz sprak zich uit over zijn herstelproces en merkte op: "Elke dag voel ik me aanzienlijk beter. Elke 24 uur maak ik grote stappen. Hoewel de eerste week zwaar was en ik veel tijd in bed heb doorgebracht, versnelde mijn herstel in de tweede week aanzienlijk. Hierdoor voelde ik mij gelukkig al snel beter."

Ondanks zijn vertrouwen is Sainz zich er maar al te goed van bewust dat het ware beeld van zijn voorbereiding pas duidelijk zal worden wanneer hij voor het eerst op het Albert Park Circuit rijdt.

"Het probleem is dat ik niet weet hoe mijn lichaam het zal volhouden," zei hij. "Totdat je plaats neemt in een F1-auto en de krachten voelt, is het onmogelijk om te weten. Wat ik wel weet is dat ik mij vandaag veel beter voel dan gisteren en dat ik mij gisteren beter voelde dan twee dagen geleden. Die vooruitgang stemt mij toch redelijk hoopvol en optimistisch. We zullen zien hoe ik mij morgen voel."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties