F1 Nieuws

Sergio Pérez weet reden voor terugval Red Bull: 'Dat hebben wij nog niet gedaan'

Sergio Pérez weet reden voor terugval Red Bull: 'Dat hebben wij nog niet gedaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez weet reden voor terugval Red Bull: 'Dat hebben wij nog niet gedaan'

Sergio Pérez weet reden voor terugval Red Bull: 'Dat hebben wij nog niet gedaan'
Red Bull Content Pool

Dat Red Bull Racing in Miami en Imola tegenstand kreeg van McLaren en Ferrari, is niet gek. Volgens Sergio Pérez hebben zowel het Britse als het Italiaanse team een flinke update gekregen, waarmee ze de achterstand flink aan het goedmaken zijn. Red Bull heeft een dergelijke update nog niet gehad, maar deze zit er wel aan te komen. De Mexicaan verwacht dan ook dat zijn team binnenkort weer een flinke stap zal zetten.

In Japan en Imola heeft Red Bull Racing een update meegenomen naar het circuit, maar volgens Sergio Pérez kwamen die niet in de buurt van de updates die de McLaren- en Ferrari-coureurs ontvangen hebben. Zij hebben bijna een nieuwe bolide gekregen in de afgelopen races, wat ervoor heeft gezorgd dat het gat naar Red Bull is gedicht. In zowel Miami als Imola had Lando Norris een snellere auto dan Max Verstappen en de Brit wist zijn eerste overwinning te pakken tijdens de Miami Grand Prix.

Volgens Sergio Pérez is het niet gek dat dit het geval is, aangezien McLaren een grote update heeft gekregen in Miami. Dit zorgt ervoor dat er druk op Red Bull staat om met eenzelfde update te komen. En Pérez heeft goed nieuws voor Red Bull-fans: die update komt eraan!

"Ik denk dat ze hun achterstand flink aan het verkleinen zijn en wij moeten ervoor zorgen dat we hetzelfde als zij doen. We gaan een goede upgrade krijgen. We hebben de auto nog niet enorm geüpgraded, dus daarom lijkt het dat ze het gat aan het dichten zijn", zo begint Pérez tegenover RACER in Monaco.

"Het is ook geweldig, want ik denk dat we allemaal willen zien hoe McLaren en Ferrari presteren met een auto waarmee ze races kunnen winnen. Ik denk dat het iets fascinerends is om naar te kijken."

Monaco 

Dat Red Bull binnenkort een update meebrengt, zal nog geen invloed hebben op de race in Monaco. Pérez verwacht dat zowel McLaren als Ferrari erg sterk voor de dag zal komen op het iconische stratencircuit. Sterker nog, Checo denkt dat Red Bull het derde team zal zijn dit weekend.

"Ik denk dat ze zeker meedoen. Ze zullen eigenlijk heel moeilijk te verslaan zijn. Maar tegelijkertijd verwacht ik wel dat andere teams voor een verrassing kunnen zorgen, want gezien hoe klein de marges zijn in de kwalificatie, weet ik zeker dat sommige teams uit het middenveld een geweldige ronde kunnen neerzetten en ook in de mix zitten."

"Ik weet dat het allemaal op zaterdag aankomt. Als we niet op de eerste rij staan, of derde, hebben we geen kans om de race te winnen. Het is dus belangrijk om in ieder geval op de eerste of tweede rij te staan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties