F1 Nieuws

Red Bull-testcoureur waarschuwt Max Verstappen voor GP Monaco

Red Bull-testcoureur waarschuwt Max Verstappen voor GP Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-testcoureur waarschuwt Max Verstappen voor GP Monaco

Red Bull-testcoureur waarschuwt Max Verstappen voor GP Monaco
Red Bull Content Pool

Rudy van Buren, test- en simulatorcoureur bij Red Bull Racing, denkt dat de Grand Prix van Monaco een lastig weekend zal gaan worden voor Max Verstappen en Sergio Pérez. Volgens de Nederlander heeft het circuit alle ingrediënten waar de RB20 geen groot fan van is, waardoor men in de fabriek in Milton Keynes het gevoel heeft dat dit wellicht één van de lastigste banen van het seizoen gaat worden.

Na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna, waar Max Verstappen met slechts zeven tienden voorsprong als winnaar over de streep kwam, liet Helmut Marko al weten dat hij weinig vertrouwen heeft in een herhaling van de race op Imola, in Monaco. Volgens de Red Bull-adviseur zal de RB20 het heel lastig krijgen door de straten van Monte Carlo en hij noemde de race in Monaco dan ook 'de lastigste race tot nu toe'.

Volgens Rudy van Buren heeft Helmut Marko daar ook gelijk in en dat heeft hij zelf al meegemaakt op de simulator. De voormalig Porsche-coureur en tegenwoordig Viaplay-analist, is achter de schermen een belangrijke speler bij Red Bull Racing. Van Buren zorgt ervoor dat de auto van Max Verstappen goed wordt afgesteld voor een F1-weekend en aan hem dan ook de taak om de RB20 klaar te stomen voor de Grand Prix van Monaco.

Verstappen gewaarschuwd

En dat zal een pittige race voor Verstappen gaan worden, meent Van Buren. In gesprek met RN365 laat de Nederlander weten dat het helemaal niet zo gek is dat Helmut Marko de stratenrace somber tegemoet ziet, omdat de RB19 - die een grotere voorsprong had op het veld dan de RB20 heeft - de GP van Monaco ook niet geweldig vond.

"Ik denk dat het voortborduurt op wat je vorig jaar zag, dat de stratencircuits misschien wel het moeilijkst waren," zegt Van Buren over Marko's twijfels. "Op dit moment hebben we geen garantie dat dat [probleem] is aangepakt. We hadden natuurlijk Miami, maar dat is geen echt stratencircuit, en Imola was hobbelig en er waren kerbstones, maar er waren ook hele snelle secties. Dit is het eerste echte 'Mickey Mouse-stratencircuit' van het jaar en ik denk dat iedereen op zijn hoede is", aldus Rudy.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties