F1 Nieuws

Sergio Pérez wijt 'slechte' prestaties aan Max Verstappen: 'Dan zou het er heel anders uitzien'

Sergio Pérez wijt 'slechte' prestaties aan Max Verstappen: 'Dan zou het er heel anders uitzien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez wijt 'slechte' prestaties aan Max Verstappen: 'Dan zou het er heel anders uitzien'

Sergio Pérez wijt 'slechte' prestaties aan Max Verstappen: 'Dan zou het er heel anders uitzien'
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Pérez ziet hij er slechter uit dan hij daadwerkelijk is, door het constante presteren van Max Verstappen. De Mexicaan staat inmiddels op de vijfde plaats in het kampioenschap en moet toezien hoe zijn teamgenoot een voorsprong van 86 punten heeft opgebouwd. Vooral in de laatste drie Grand Prix stelde Pérez erg teleur.

Waar Max Verstappen in Imola, Monaco en Canada in totaal 58 punten wist te scoren, kwam Sergio Pérez niet verder dan vier schamele puntjes, waardoor Red Bull Racing met 62 punten uit de laatste drie races richting Barcelona vertrekt. Het team heeft hiermee minder punten gescoord dan McLaren en Ferrari, terwijl Mercedes slechts twee puntjes minder behaalde en dat is vooral te danken aan de mindere prestaties van Sergio Pérez.

Dat Checo alsnog een contractverlenging voor twee seizoenen kreeg was voor velen dan ook een verrassing, aangezien zijn prestaties daar niet naar zijn. Maar volgens Pérez zelf is dat helemaal niet zo gek. Bij Red Bull presteren is gewoonweg erg lastig, dat hebben meerdere coureurs in de afgelopen jaren al meegemaakt.

"Ik denk dat je bij andere coureurs die hier zijn geweest hebt gezien hoe moeilijk het is. Ik denk dat Red Bull in dat opzicht anders is dan elk ander team. Mentaal vergt het alles van je en je moet mentaal heel sterk zijn om de druk aan te kunnen die er altijd is bij dit team", zo begint Pérez bij RACER.

Hoewel er dus constant druk op Pérez staat, laat hij weten dat hij daar goed mee om kan gaan. Hij houdt van een uitdaging en die krijgt hij binnen Red Bull genoeg: "Maar het is wat ik geweldig vind op dit punt van mijn carrière, het is een uitdaging. Elke dag is een nieuwe uitdaging en je blijft leren, je blijft groeien en ik wil het allerbeste doen voor dit team."

Verstappen laat Pérez er slecht uitzien

Naast het feit dat er constant druk op Checo staat, meent de Mexicaan ook dat hij er slechter uit komt te zien dan hij daadwerkelijk is. Dit is vooral te danken aan Max Verstappen, die ieder weekend op de top van zijn kunnen presteert. Dat zorgt ervoor dat een minder weekend van Pérez direct heel erg opvalt.

"Van buitenaf wordt er veel gezegd, maar binnen het team heb ik een referentie, waar ik op dit moment de beste coureur op de grid naast mij heb. Hij presteert op zo'n hoog niveau, is één met de auto... Als je naar een ander team zou gaan en een andere teamgenoot zou hebben, zou het er al heel anders uitzien", gaat Pérez verder.

"Maar het is wat ik geweldig vind, om deze uitdaging te hebben en om Max' teamgenoot te zijn, dat is wat me echt motiveerde om door te gaan, want het is een enorme uitdaging."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties