F1 Nieuws

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring na wanprestatie in Imola

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring na wanprestatie in Imola
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring na wanprestatie in Imola

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring na wanprestatie in Imola
BSR Agency

Sergio Pérez beleefde een dramatische kwalificatie op het circuit van Imola. De Mexicaan kwam niet verder dan een elfde plaats, terwijl teamgenoot Max Verstappen pole wist te pakken. Na de kwalificatie liet Pérez weten dat er een opvallende reden was voor zijn mindere prestatie in de kwalificatie.

Pérez verscheen na de kwalificatie voor de microfoon van Viaplay, waar hij een nogal opmerkelijke uitleg gaf over zijn 'wanprestatie'. Zo mag de kwalificatie van Pérez toch wel genoemd worden, aangezien hij tien plaatsen achter teamgenoot Max Verstappen van start moet gaan. Maar volgens Checo was er een reden voor deze terugval in de kwalificatie en dat was allemaal terug te halen uit de derde vrije training.

"Ik deed het wat rustiger aan, na het incident dat ik in de vrije training had", zei Pérez na afloop. "Dat we daar met nieuwe banden moesten rijden, zorgde ervoor dat we in de eerste run in Q2 met gebruikte banden moesten rijden. We liepen daardoor veel risico, dus ik gebruikte daarna weer nieuwe banden. Met die achterbanden had ik heel veel grip aan de achterkant, waardoor ik in bocht zeven rechtdoor ging. Het was dus niet echt een makkelijke kwalificatie", aldus de Mexicaan. Ondanks dat de snelheid van de top-6 erg dicht bij elkaar lag, was Pérez een halve seconde langzamer dan teamgenoot Verstappen.

Pérez crashte in de derde vrije training nog zijn RB20 in de muur. Zijn monteurs kregen het wel voor elkaar om de auto op tijd klaar te hebben voor de kwalificatie. Desondanks wist hij het harde werk van de monteurs niet te belonen. Opmerkelijk is dat het zusterteam van Red Bull, RB, met beide auto's de top-10 wist te halen.

Dat Pérez niet sterk is in kwalificaties is al vaker gebleken. De Mexicaan presteerde het vorig seizoen om maar liefst negen keer geen Q3 te halen. Voor Pérez is de timing enorm slecht om eerst in de derde vrije training te crashen en dan vervolgens geen Q3 te halen. De Mexicaan is momenteel in onderhandeling met Red Bull om zijn contract te verlengen. Onlangs liet adviseur Dr Helmut Marko al doorschemeren dat een meerjarige deal bij Red Bull er niet in zit voor Pérez, omdat hij dan niet meer voluit zal gaan rijden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties