F1 Nieuws

Sky Sports-analist blijkt verhaal over Pérez en Verstappen uit zijn duim te hebben gezogen

Sky Sports-analist blijkt verhaal over Pérez en Verstappen uit zijn duim te hebben gezogen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-analist blijkt verhaal over Pérez en Verstappen uit zijn duim te hebben gezogen

Sky Sports-analist blijkt verhaal over Pérez en Verstappen uit zijn duim te hebben gezogen
Red Bull Content Pool

Anthony Davidson, analist bij Sky Sports, merkte tijdens de Grand Prix van Miami een merkwaardige situatie op binnen Red Bull Racing. Waar Max Verstappen constant op de hoogte werd gehouden door zijn engineer over het gat naar Pérez, bleef het op de radio richting de Mexicaan verdacht stil.

Volgens Davidson, die naast zijn baan als analist ook testcoureur is bij Mercedes, leek het erop alsof Red Bull Racing Pérez blind probeerde te houden in zijn gevecht met Verstappen, terwijl de Nederlander wel alle informatie kreeg.

Het is erg vreemd om naar de radio van Pérez te luisteren. Ze hebben helemaal niks gezegd over het gevecht tussen hemzelf en Max Verstappen. Terwijl Max' kant van de garage juist constant hierover sprak. Dat hebben we op tv ook gehoord, hoe hij op de hoogte werd gehouden van het gat naar zijn teamgenoot. Pérez reed daar, terwijl hij blind werd gehouden. Dat is erg raar. Het was voor mij iets té stil op de radio

Davidson over het radioverkeer naar Pérez

Deze uitspraak van Davidson in de uitzending van Sky Sports zorgde ervoor dat social media ontplofte in Mexico. Men was van mening dat Red Bull hun coureurs niet gelijk behandelde, wat veel Pérez-fans hoe dan ook al denken. Maar het verhaal van 'Ant' blijkt nu helemaal niet te kloppen...

Pérez werd bijna iedere ronde op de hoogte gehouden

Dr. Obbs, een engineer op Twitter, heeft de board-radio van Sergio Pérez helemaal beluisterd en kwam tot de conclusie dat Davidson het verhaal uit zijn duim heeft gezogen. De Sky-analist liet in de uitzending weten dat er totaal geen informatie werd doorgespeeld naar de Mexicaan, maar het tegenovergestelde blijkt waar.

Pérez werd in bijna iedere ronde op de hoogte gehouden van de rondetijd die Verstappen reed. Ook liet Hugh Bird, de race-engineer van Checo een aantal keer weten waar hij tijd verloor ten opzichte van zijn teamgenoot en hoe het bocht veertien en vijftien beter kan aansnijden.

Als Verstappen in de pits is, laat Bird ook Pérez precies weten waar hij terecht zal komen op het circuit - ongeveer één seconde achter Checo - en geeft de Mexicaan daarna tips om hem zo lang mogelijk achter hem te houden. Zelfs als Verstappen al voorbij is aan Pérez, blijft hij aanwijzigingen krijgen in hoe hij zijn rondetijden kan verbeteren...

Dat Red Bull Racing zo wordt neergezet in een uitzending van Sky Sports zal de band tussen de Britse zender en het team niet verbeteren. In 2022 werd Sky al een race geboycot door Red Bull, na onaanvaardbare opmerkingen over Max Verstappen door Ted Kravitz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties