F1 Nieuws

Technisch directeur Mercedes doet bijzondere onthulling over Red Bull: 'Updates maken ze langzamer'

Technisch directeur Mercedes doet bijzondere onthulling over Red Bull: 'Updates maken ze langzamer'
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Technisch directeur Mercedes doet bijzondere onthulling over Red Bull: 'Updates maken ze langzamer'

Technisch directeur Mercedes doet bijzondere onthulling over Red Bull: 'Updates maken ze langzamer'
EIBNER/BSR Agency

Volgens James Allison, technisch directeur bij het Formule 1-team van Mercedes, heeft Red Bull Racing tijd verloren met het introduceren van hun laatste update. Tijdens de Grand Prix van Imola bracht het Oostenrijkse team wat nieuwe onderdelen naar het circuit, welke op de auto's van Max Verstappen en Sergio Pérez werden gezet, maar die lijken niet te doen wat ervan werd verwacht. Allison denkt dan ook dat Red Bull in de afgelopen races langzamer is geworden.

Aan het begin van het seizoen leken Red Bull Racing en Max Verstappen hun dominantie van vorig jaar door te trekken. In Bahrein en Saoedi-Arabië wist Verstappen met overgave te winnen, waarna hij uitviel in Melbourne, maar al snel weer op zijn vertrouwde eerste positie eindigde in Japan en China. Maar sinds dat moment is het bergafwaarts gegaan met het team uit Milton Keynes...

In Miami moest Verstappen de overwinning aan Lando Norris laten, waarna hij in Imola met de hakken over de sloot won. Een week later, tijdens de Grand Prix van Monaco, was de Red Bull RB20 helemaal nergens en moest Verstappen genoegen nemen met een zesde plek, achter Mercedes-coureur George Russell. Deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat men bij Mercedes het gevoel heeft dat Red Bull hetzelfde probleem heeft als zij in de afgelopen jaren gehad hebben: de updates maken de auto juist langzamer.

Vanaf 2022 heeft Mercedes al moeite met het ontwikkelen van hun bolides, aangezien de cijfers uit de windtunnel niet overeen kwamen met de data die op het circuit verzameld werd. Volgens James Allison, technisch directeur van Mercedes, kan aartsrivaal Red Bull Racing weleens hetzelfde overkomen zijn, aangezien hun laatste update de auto langzamer heeft gemaakt. Al denkt Allison dat de RB20 binnenkort weer zijn normale snelheid kan laten zien.

"Ik denk dat zodra er een fatsoenlijk snelheidsbereik in de bochten is, ze weer nuttig zullen zijn, maar het lijkt erop dat hun upgrade een downgrade was. Het is nu dus duimen dat het ze echt in de war gebracht worden. Als een update je langzamer maakt, maakt dat je leven heel lastig. Want op het moment dat je je 'tools' niet meer vertrouwt, moet je terugkeren naar de basis en dat kost tijd. Tijd is je grootste vriend, maar als je het verliest, is het je grootste vijand", aldus Allison in Canada.

Mercedes lijkt weg omhoog te vinden

En waar Red Bull Racing een probleem lijkt te hebben met hun laatste update, lijkt Mercedes juist de weg omhoog te hebben gevonden. Lewis Hamilton en George Russell waren zéér te spreken over de W15, na de trainingen in Montreal, en ook Allison ziet dat Mercedes het juiste pad bewandelt. Volgens de Brit zal het team uit Brackley over een aantal races nóg dichter bij de voorkant van het veld staan. Althans, dat is de verwachting en de hoop.

"We zijn nu beter dan we twee races geleden waren en we hopen dat we over twee races weer beter zijn dan we vandaag waren", zo laat de technisch directeur van Mercedes optekenen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties