F1 Nieuws

Tennis superster zorgt voor ophef door opmerking over Lewis Hamilton: 'Ik zal stil zijn...'

Tennis superster zorgt voor ophef door opmerking over Lewis Hamilton: 'Ik zal stil zijn...'
Imago Sport / BSR Agency
F1 Nieuws

Tennis superster zorgt voor ophef door opmerking over Lewis Hamilton: 'Ik zal stil zijn...'

Tennis superster zorgt voor ophef door opmerking over Lewis Hamilton: 'Ik zal stil zijn...'
Imago Sport / BSR Agency

Serena Williams is de meest succesvolle tennisster in de geschiedenis van de sport. De Amerikaanse heeft in haar actieve carrière in 113 finales gestaan, waarvan ze er 96 wist te winnen. Inmiddels is ze met pensioen, maar sport houdt haar nog steeds erg bezig.

Onder andere Formule 1 is een grote passie voor Williams, die in 2021 in Monaco aanwezig was en het podiuminterview van Max Verstappen onderbrak. Het is overigens niet zomaar dat Williams geïnteresseerd is in de Formule 1, dat komt door haar sterke band met Lewis Hamilton.

De Mercedes-coureur is onwijs populair in de Verenigde Staten en heeft daar veel bekende vrienden gemaakt. Onder andere Williams is een goede vriendin van Hamilton te noemen en op Instagram heeft ze het voor de zevenvoudig wereldkampioen opgenomen. Zij vindt namelijk dat Hamilton veel meer titels had moeten hebben dan hij nu heeft.

Opmerking Toto Wolff

De reden dat Williams hier überhaupt over begint komt door een opmerking van Toto Wolff. De baas van Mercedes heeft bij PA teruggekeken op de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Daar wist Max Verstappen zijn titelrivaal in de allerlaatste ronde te verslaan.

Dit ging niet zonder enige controverse, waarbij Mercedes en Hamilton van mening waren dat zij beroofd waren. Ook nu nog is Wolff boos op dat moment en hij laat weten dat hij die woede in hem om wil zetten in motivatie om Hamilton zijn achtste titel te bezorgen.

"We leven in een wereld waar de tijd zo snel voorbijvliegt, dat het niet eens voelt of het twee jaar geleden is. Je kan zien hoe snel alles verandert. Wij wonnen op dat moment onze achtste titel bij de constructeurs en inmiddels heeft Red Bull Racing die titel twee jaar op rij meegenomen. Maar we moeten vooruitkijken, leren van het verleden en zorgen dat we Lewis weer laten winnen", begint Wolff.

"Ik heb veel woede in mij en dat drijft mij om hem [Lewis] die achtste titel te bezorgen, want die had hij eigenlijk al moeten hebben. Als teambaas wil ik mijn beide coureurs gelijk en eerlijk behandelen, maar iedereen in ons team wil onderdeel zijn van het verhaal om revanche te nemen voor 2021", aldus de Mercedes-baas.

Serena Williams

Inmiddels heeft ESPN een quote uit het interview met Toto Wolff op hun Instagram gezet en dat heeft ervoor gezorgd dat Serena Williams haar goede vriend verdedigd heeft. Volgens de Amerikaanse had Hamilton niet al acht titels moeten hebben [2021], maar had hij ook in 2007 het kampioenschap moeten krijgen. De Brit zou dan negenvoudig wereldkampioen zijn, al wil de wereld dat niet horen.

"Hij had er al negen moeten hebben, maar... Ik zal stil zijn", zegt Williams onder deze post.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties