F1 Nieuws

Inside information over de RB20: dit is het belangrijkste wapen van de 2024-auto van Max Verstappen

Inside information over de RB20: dit is het belangrijkste wapen van de 2024-auto van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Inside information over de RB20: dit is het belangrijkste wapen van de 2024-auto van Max Verstappen

Inside information over de RB20: dit is het belangrijkste wapen van de 2024-auto van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton was er al bang voor: Red Bull Racing heeft een manier gevonden om de huidige auto nóg sneller te maken. Na de Grand Prix van Brazilië liet de Mercedes-coureur weten dat de huidige kampioen in zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap de komende jaren dominant zal zijn.

De concurrenten van Red Bull Racing zijn weliswaar dichter bij gekomen in de afgelopen races, maar het team uit Milton Keynes heeft nog altijd een voorsprong ten opzichte van de rest van het veld. In 2023 heeft Red Bull 20 overwinningen behaald en ook in Abu Dhabi zijn zij topfavoriet.

"Het enige wat ik kan doen is optimistisch blijven... Maar die Red Bull rijdt zo ver voor de rest van het veld, dat ze de komende jaren niet in te halen zijn. Zij zullen vooraan rijden", zei Lewis Hamilton over de komende twee jaren na de GP van Brazilië.

Hierop liet Christian Horner, teambaas van Red Bull, weten dat dat helemaal geen uitgemaakte zaak was. Ja, de RB19 is inderdaad de beste auto van het veld op dit moment, maar dat betekent helemaal niet dat dat in 2024 en 2025 ook het geval gaat zijn.

"Ik denk dat we een geweldige auto hebben, we hebben een geweldige basis. We moeten hem blijven ontwikkelen, maar natuurlijk zal het rendement afnemen omdat je de top van de curve bereikt. En je kunt zien dat het veld zal samenkomen. Het zal dichterbij komen en dat zal ons meer belasten", counterde Horner de zevenvoudig wereldkampioen.

Inside information

Waar Hamilton en Horner elkaar tegenspreken over de Red Bull-bolides voor de komende twee jaar, heeft Dimitri Bizas op X te kennen gegeven dat hij al meer informatie heeft over de RB20. De Griek, die schrijft voor Car & Driver, weet dat de Red Bull-auto voor 2024 een verbeterde versie is van de huidige auto van Max Verstappen.

Daarnaast weet Bizas ook te vertellen wat het grootste wapen van de RB20 gaat worden.

"Ik heb wat vroege informatie over de 2024 Red Bull-auto: er wordt al lang aan gewerkt, praktisch sinds de zomer, ondanks de beperking van de tunnel- en CFD-modellen vanwege de eerste plaats en de straf van vorig jaar", begint Bizas op zijn social media-platform.

"Het is een duidelijk geëvolueerde versie van de RB19, maar gedifferentieerd op gebieden die volgens het team voor verbetering vatbaar zijn. Het grootste wapen zal opnieuw de topsnelheid zijn, zoals bleek uit de eerste simulaties."

Dit vindt Bizas nogal knap, aangezien Red Bull Racing nog altijd gebruik moet maken van een windtunnel die uit de koude oorlog afkomstig is: "Dit alles met de oude tunnel op zijn plaats, want de goedkeuring voor de nieuwe tunnel is geweigerd en moet opnieuw worden ingediend bij de gemeenteraad van Milton Keynes."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties