F1 Nieuws

Toto Wolff spreekt zich uit over gedupeerde fans in Las Vegas

Toto Wolff spreekt zich uit over gedupeerde fans in Las Vegas
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff spreekt zich uit over gedupeerde fans in Las Vegas

Toto Wolff spreekt zich uit over gedupeerde fans in Las Vegas
BSR Agency

De Grand Prix van Las Vegas was één groot succes. Dat zijn de woorden van Toto Wolff na een raceweekend in het gok-walhalla van de wereld. De race heeft de Formule 1 zeker nóg meer op de kaart gezet in de Verenigde Staten, maar er ging vooral op de eerste dag toch genoeg mis.

Tijdens de eerste vrije training werd de Ferrari van Carlos Sainz geraakt door een losgekomen putdeksel, waarbij de schade is opgelopen tot anderhalf miljoen euro! Daarnaast werden de toeschouwers, die flink geld hadden betaald voor een kaartje, een kwartier voor de start van VT2 naar huis gestuurd. Als compensatie kregen zij 200 dollar om te besteden in de fanshop op het circuit.

Max Verstappen liet weten dat als hij fan was geweest, hij op dat moment door het lint zou zijn gegaan: "Dan verdienen ze er hier dus nog geld aan ook. Geweldig! Als ik fan was, zou ik de hele tent afbreken. Dit kan toch niet waar zijn?" Aldus Verstappen over de oplossing van de organisatie in Las Vegas.

Toto Wolff

Maar volgens Toto Wolff is het weekend perfect verlopen. De Mercedes-baas, die de Grand Prix op de persconferentie op donderdag met hand en tand verdedigde, vindt dat het evenement aan alle verwachtingen voldaan heeft.

"Dit weekend was geweldig. Die putdeksel stelde niets voor, dat heb ik eerder ook al gezegd. Wat ik mij vooral herinner is de race van zondag [zaterdag in Vegas]. De race was spectaculair en we hebben een waanzinnig publiek mogen verwelkomen die de hele race gevechten aan de kop van het veld heeft gezien. Alles klopte", aldus Wolff.

De fans

Waar Wolff dus van mening is dat het weekend perfect verlopen is, leeft hij wel mee met de mensen die op donderdag voor niks naar het circuit gekomen zijn. Hij hoopt dan ook dat zij volgend jaar een betere ervaring zullen hebben, maar hij blijft achter de organisatie staan.

"Dit was overmacht. Je kan mensen niet vragen om zo lang door te blijven werken, daar moet volgend jaar wel iets op gevonden worden. Als dit goed gecommuniceerd was, was er al veel minder commotie geweest. Hopelijk kunnen deze fans volgend jaar een mooi pakket krijgen, zodat de dan alsnog van de actie kunnen genieten", aldus Wolff.

De gedupeerde fans hebben inmiddels een rechtszaak gestart tegen de organisatie van de Grand Prix van Las Vegas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties