F1 Nieuws

Tom Coronel wil Oscar Piastri behoeden voor 'zelfmoord' van F1-carrière: 'Doe dat niet'

Tom Coronel wil Oscar Piastri behoeden voor 'zelfmoord' van F1-carrière: 'Doe dat niet'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Tom Coronel wil Oscar Piastri behoeden voor 'zelfmoord' van F1-carrière: 'Doe dat niet'

Tom Coronel wil Oscar Piastri behoeden voor 'zelfmoord' van F1-carrière: 'Doe dat niet'
LAT Images/BSR Agency

Oscar Piastri maakt dit jaar furore in de Formule 1, door in zijn eerste seizoen direct Lando Norris uit te dagen binnen McLaren. De Australiër, die in zijn pad richting de F1 kampioen wist te worden in het F3- en F2-kampioenschap, overtreft daarmee alle verwachtingen van Tom Coronel.

Coronel wist dat Piastri goed was, dat kon men al zien in de juniorenklassen, waar hij in zijn eerste jaar kampioen worden in zowel de Formule 3 als de Formule 2, maar het is altijd maar de vraag of een coureur dit ook vol weet te houden op het hoogste niveau. Zeker nadat Piastri in 2022 een jaar aan de zijlijn moest staan, toen hij door Alpine - waar hij in het jeugdteam zat - geen stoeltje kreeg.

"Het is niet normaal, echt waanzinnig wat hij laat zien. Tijdens zijn eerste jaar in de Formule 3 meteen kampioen worden, tijdens het eerste jaar in de Formule 2 ook meteen kampioen en dan denk je dat er wel flink wat roest op zit omdat hij een jaar niet heeft gereden... Maar niks van dat alles", begint Coronel bij Motorsport.com.

Vooral het feit dat Piastri het Norris al direct zo moeilijk kan maken, terwijl Daniel Ricciardo twee jaar lang werd vernederd door de Brit, laat volgens Coronel zien dat we met een bijzondere coureur te maken hebben.

"Aan het begin van het seizoen dacht ik nog wel even 'tjonge jonge jonge, je hebt echt de meest verkeerde keuze van je leven gemaakt'. Alles ging zo goed in de juniorenklassen en dan ga je naar McLaren. Maar ja, vier maanden later rijdt hij de sterren van de hemel en zet hij Lando Norris, die wordt gezien als top vijf-materiaal in de Fomule 1, gewoon voor schut. Want dat is eigenlijk wat hij heeft gedaan. Dan is het heel simpel: alle respect."

Piastri naar Red Bull?

In de afgelopen maanden is Oscar Piastri door zijn goede resultaten meerdere keren in verband gebracht met een overstap naar Red Bull Racing, waar hij de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zou moeten worden. Maar volgens Coronel moet hij dit ab-so-luut niet doen!

Als Motorsport.com vraagt of zo'n stap zelfmoord zou zijn voor zijn carrière, geeft Tom aan dat dat het juiste woord is: "Ja, ik denk dat hij dat niet moet doen. Jij noemt het zelf al zelfmoord van je carrière en dat klopt ook precies, dat is het namelijk meestal. Je moet niet naast Max willen zitten. Ik begrijp dat je geen nee kunt zeggen als je die kans eenmaal krijgt, maar je moet het voor je eigen loopbaan eigenlijk niet willen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties