F1 Nieuws

Toto Wolff bevestigt interesse in Max Verstappen: 'Gaan het gesprek aan'

Toto Wolff bevestigt interesse in Max Verstappen: 'Gaan het gesprek aan'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff bevestigt interesse in Max Verstappen: 'Gaan het gesprek aan'

Toto Wolff bevestigt interesse in Max Verstappen: 'Gaan het gesprek aan'
DPPI/BSR Agency

Max Verstappen staat op de radar bij het Mercedes Formule 1-team. Dat is wel duidelijk geworden na de uitspraken van Toto Wolff over de vervanger van Lewis Hamilton. Na dit seizoen vertrekt de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes om zijn droom na te jagen en voor Ferrari uit te komen. Maar dat zorgt ervoor dat hij een groot gat achterlaat bij zijn huidige team.

Hoe zorg je er als Mercedes voor dat je er niet te veel op achteruit gaat als een coureur als Lewis Hamilton je verlaat? De enige optie is dan om iemand aan te nemen die minstens even goed of zelfs beter is dan de Brit. Dat betekent dat er niet veel opties zijn op de huidige grid. Er zijn slechts twee coureurs die, net als Hamilton, een kampioenschap hebben gewonnen in de Formule 1: Fernando Alonso en Max Verstappen.

Aangezien het hoofdkantoor van Mercedes Hamilton al geen langer contract wilde aanbieden wegens zijn leeftijd [39 jaar], zal Fernando Alonso hoogstwaarschijnlijk ook niet door de screening komen in Stuttgart, wat alleen Max Verstappen overlaat als waardige vervanger van Hamilton. Helmut Marko liet onlangs al weten dat hij verwacht dat Toto Wolff aan zal gaan kloppen bij de Nederlander en de Mercedes-baas heeft nu bevestigd dat hij er alles aan zal doen om een zo goed mogelijke line-up neer te zetten voor 2025.

"We zullen altijd proberen om de best mogelijke rijderscombinatie in onze auto te hebben en daarvoor gaan we het gesprek aan", begint Wolff. Het lijkt onmogelijk om Verstappen weg te plukken bij Red Bull Racing, omdat hij de regerend kampioen is én een lang contract heeft, maar volgens de Mercedes-baas is niks zeker in de Formule 1: "Je ziet hoe snel de situatie kan veranderen. Tegelijkertijd respecteren we uiteraard bestaande contracten."

Verstappen lokken met de snelste auto

Voor Wolff is het duidelijk: als hij een coureur als Max Verstappen naar Mercedes wil halen, moet de auto voor 2025 en de jaren daarna goed genoeg zijn om voor de titel mee te strijden, anders is een poging van tevoren al gedoemd te mislukken. Wolff zet zijn medewerkers dan ook op scherp om een zo mogelijke bolide te bouwen, de komende jaren.

"Coureurs willen altijd in de snelste auto zitten. Het is aan ons om te laten zien dat we de snelste auto kunnen bouwen - niet alleen op de korte en middellange termijn, maar ook op de lange termijn. Dit zal dan leiden tot kansen. De bal ligt bij ons."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties