F1 Nieuws

'Adrian Newey laat Red Bull weten wat hij gaat doen als Christian Horner vertrekt'

'Adrian Newey laat Red Bull weten wat hij gaat doen als Christian Horner vertrekt'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Adrian Newey laat Red Bull weten wat hij gaat doen als Christian Horner vertrekt'

'Adrian Newey laat Red Bull weten wat hij gaat doen als Christian Horner vertrekt'
Red Bull Content Pool

Op dinsdag kwam Joe Saward met het zorgwekkende bericht naar buiten dat Adrian Newey en Christian Horner een clausule in hun contract hadden staan, waardoor hun toekomsten aan elkaar verbonden zijn. Als de ene zou vertrekken bij Red Bull Racing - om wat voor reden dan ook - mocht de ander ook gaan, ongeacht hoe lang dat contract nog door zou lopen.

Dit zouden Horner en Newey beiden in hun contract hebben laten zetten, omdat ze zó aan elkaar gehecht waren. De aanwezigheid van Horner bij het Oostenrijkse team zou ook de reden geweest zijn dat Newey nooit is overgestapt naar Ferrari, waar hij wel lange tijd over gedroomd had. Maar door de beschuldigingen aan het adres van Christian Horner, leek een vertrek van Adrian Newey ook ineens reëel.

Contract Newey

Volgens Saward hebben Newey en Horner een contract waardoor beide heren elkaar beschermen. Nu er een beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Christian Horner ligt, is de kans aanwezig dat de Brit het veld moet ruimen als teambaas en CEO van Red Bull Racing. Dat zou dan betekenen dat ook Newey kan vertrekken, meende Saward. De gerenommeerde journalist schreef het volgende:

"Het wordt al langere tijd aangenomen dat Christian Horner en Adrian Newey contracten hebben die elkaar beschermen. Als de ene vertrek, kan de ander dat ook doen. Het is nog nooit bevestigd, maar het zorgt er wel voor dat het een interessante periode gaat worden als er iets gaat gebeuren met Horner."

Inmiddels heeft het betrouwbare platform F1-Insider - welke samen met De Telegraaf als eerste met het nieuws kwamen dat Horner 'under investigation' was - bevestigd dat de contracten van Horner en Newey inderdaad aan elkaar gelinkt waren. Als de ene wegging, mocht de ander dat ook doen. Maar zo ver zal het volgens het Duitse medium niet komen...

Newey geeft Red Bull duidelijkheid

F1-Insider heeft namelijk vernomen dat Adrian Newey en Christian Horner niet langer een vriendschappelijke band hebben. Of dat met deze beschuldiging te maken heeft, is onduidelijk. Het goede nieuws voor Red Bull Racing is dat de meesterontwerper binnen het team heeft aangegeven dat hij NIET zal vertrekken, zelfs als Horner op straat gezet wordt. Dat zal een flinke opluchting zijn voor Max Verstappen!

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties