F1 Nieuws

Toto Wolff biedt Max Verstappen excuses aan na zijn gedragingen: 'Ik heb duidelijk fouten gemaakt'

Toto Wolff biedt Max Verstappen excuses aan na zijn gedragingen: 'Ik heb duidelijk fouten gemaakt'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff biedt Max Verstappen excuses aan na zijn gedragingen: 'Ik heb duidelijk fouten gemaakt'

Toto Wolff biedt Max Verstappen excuses aan na zijn gedragingen: 'Ik heb duidelijk fouten gemaakt'
BSR Agency

Voor Toto Wolff is de rivaliteit met Max Verstappen compleet verleden tijd. In 2021 vochten Lewis Hamilton en Max Verstappen een hevige titelstrijd uit, waarna ook teambazen Toto Wolff en Christian zich met het gevecht gingen bemoeien. Vooral de onderlinge strijd tussen Wolff en Horner zorgde voor een hoop geruzie onderling en uiteindelijk ontstond er een breuk in de band tussen Wolff en de familie Verstappen.

Wolff en Jos Verstappen kennen elkaar al een lange tijd en konden het altijd goed vinden, maar tijdens het 2021-seizoen ging dat even helemaal mis. Jos Verstappen liet weten dat hij de Oostenrijker nooit meer hoefde te spreken en hij ook niet aan hoefde te kloppen om Max ooit naar Mercedes te halen. Maar we zijn inmiddels meer dan twee jaar verder, de gemoederen zijn bedaard en Wolff heeft weer normaal contact met Jos en Max Verstappen.

Wat heet. Wolff is de laatste weken Verstappen warm aan het maken voor een transfer naar Mercedes vanaf het 2025 Formule 1-seizoen. De Mercedes-baas denkt dat hij zeker kans maakt op een handtekening van Max onder een contract bij het team uit Brackley, omdat de situatie bij Red Bull Racing op dit moment nogal onzeker is.

In een exclusief interview met De Telegraaf laat Wolff weten dat zowel Max als Jos Verstappen erg veel waarde hechten aan een bepaald respect en bepaalde waarden in een team. Op dit moment kunnen die waarden niet gerespecteerd worden door Red Bull en maakt Mercedes dus kans om de drievoudig wereldkampioen over te nemen.

"Laat ik het op Max betrekken: ik wil niet te veel gaan speculeren over zijn gedachten, of die van zijn vader Jos of manager Raymond Vermeulen. Ik wil op niemand druk leggen. En Max zit nu in de beste auto en heeft een geweldige deal bij Red Bull, alleen is de hele werkomgeving daar op dit moment misschien niet zoals het moet zijn. Zij zullen te zijner tijd moeten beslissen waar hun prioriteit ligt. Is dat de auto, zijn dat alleen de resultaten, of bepaalde waarden binnen een team die wel of niet gerespecteerd worden, die zij belangrijk vinden? En, ik ken ze vrij goed, ik denk dat Max en Jos erg gehecht zijn aan duidelijke waarden", zo begint Wolff bij de Nederlandse krant.

Wolff excuseert zich voor gedragingen

Volgens de Mercedes-baas zijn de onderlinge spanningen inmiddels compleet uitgesproken tussen de familie Verstappen en hemzelf. Maar voor de buitenwereld biedt Wolff nogmaals zijn excuses aan voor zijn gedragingen tijdens het 2021 Formule 1-seizoen.

"Jos en ik hebben dezelfde leeftijd. Ik denk dat we altijd respect voor elkaar hebben gehad en dat we ook dezelfde vorm van humor hebben. Ik denk dat het belangrijkste is dat we allebei niet van bullshit houden. Jos weet meer van racen dan ik, en wat te denken van Max. Misschien weet ik weer wat meer van het runnen van een organisatie. Het is jammer dat die momenten van rivaliteit er zijn geweest. Maar misschien hadden zij ook op die manier gehandeld, als ze in mijn positie zouden zitten en ik altijd mijn eigen coureur (Hamilton in dit geval, in 2021, red.) zal verdedigen. Als ik op dat hele jaar terugkijk, is het duidelijk dat ik een aantal fouten heb gemaakt. In de manier waarop ik met enkele zaken omging. Dat kan ik niet meer terugdraaien. Maar Max, Jos en ik hebben erover gepraat en alles is uitgesproken", aldus de Oostenrijker.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties