F1 Nieuws

Daniel Ricciardo lijkt op sabotage te hinten binnen RB-team: 'Er klopt iets niet'

Daniel Ricciardo lijkt op sabotage te hinten binnen RB-team: 'Er klopt iets niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo lijkt op sabotage te hinten binnen RB-team: 'Er klopt iets niet'

Daniel Ricciardo lijkt op sabotage te hinten binnen RB-team: 'Er klopt iets niet'
Red Bull Content Pool

Bij Visa Cash App RB is er meer aan de hand dan alleen het verschil in kwaliteit tussen Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo. Althans, dat idee heeft de Australiër. In zijn thuisrace kwam hij in de kwalificatie niet verder dan een achttiende positie - nadat zijn snelste ronde werd afgenomen wegens track limits - terwijl teamgenoot Tsunoda zijn RB-auto op de achtste plaats wist te kwalificeren.

Zelfs zonder de track limits-overtreding van Ricciardo was zijn rondetijd een stuk langzamer dan die van Tsunoda en dat zint de Australiër niet. Als hij zich nu totaal niet op zijn gemak zou voelen in de RB-01, had hij het verschil met zijn teamgenoot kunnen begrijpen, maar dat is niet het geval. Ricciardo voelt zich juist wel goed in zijn nieuwe bolide, maar de resultaten blijven simpelweg uit.

Telkens heeft Ricciardo het gevoel dat hij alles uit zijn ronde gehaald heeft, wat ook in Melbourne wederom het geval was. Harder dan dit kon Ricciardo simpelweg niet gaan. Maar als hij dan naar de rondetijden kijkt, klopt het verschil met Tsunoda niet. Na de kwalificatie in Australië laat de voormalig teamgenoot van Max Verstappen dan ook weten dat hij denkt dat er meer aan de hand is binnen het Italiaanse team.

"Ik was blij met mijn ronde, maar ik was niet blij met waar we stonden op de ranglijst. Voor mij klopt dat nog steeds niet met waar het zou moeten zijn", begint Ricciardo na zijn teleurstellende sessie op het Albert Park Circuit. "Die ronde was alles wat ik had en hij was nog steeds langzamer. Dus ja, ik heb genoeg van deze ronden gereden om te weten waar ik sta en er zijn nog steeds een paar dingen waarvan ik niet zeker ben of het klopt."

'Normaal gesproken sneller'

Volgens Ricciardo zijn zijn rondes in Bahrein, Saoedi-Arabië én Australië normaal gesproken genoeg om in ieder geval in de buurt te staan van zijn teamgenoot, maar dat was alle drie de keren op de stopwatch niet het geval. De coureur uit Perth heeft dan ook het idee dat er meer aan de hand is.

"Ik worstel niet echt met een specifiek aspect in het bijzonder, maar je zult zien dat ik in sommige bochten een stukje langzamer ben - maar dit is alles wat ik heb. Ik heb zo mijn gedachten, omdat ik weet dat een dergelijke ronde normaal gesproken sneller is...", aldus Ricciardo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties