F1 Nieuws

Mercedes zet vol in op komst Max Verstappen: 'Er is een bepaalde situatie ontstaan'

Mercedes zet vol in op komst Max Verstappen: 'Er is een bepaalde situatie ontstaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes zet vol in op komst Max Verstappen: 'Er is een bepaalde situatie ontstaan'

Mercedes zet vol in op komst Max Verstappen: 'Er is een bepaalde situatie ontstaan'
Red Bull Content Pool

Voor Toto Wolff is het duidelijk: Max Verstappen is de ideale opvolger van Lewis Hamilton en Mercedes moet er alles aan doen om de Nederlander naar Brackley te halen. Het leek een aantal weken geleden nog onmogelijk dat Verstappen überhaupt zou vertrekken bij Red Bull Racing, aangezien hij helemaal op zijn plek is bij het Oostenrijkse team, maar door ontwikkelingen binnen Red Bull lijkt een vertrek ineens toch een stuk reëler.

Volgens geruchten is de band tussen de familie Verstappen en Christian Horner tot onder nul gedaald en zouden Jos en Max Verstappen serieus denken aan een vertrek bij het team uit Milton Keynes. Mocht dat inderdaad plaats gaan vinden, laat Toto Wolff weten dat er bij Mercedes plek is voor de drievoudig wereldkampioen.

In een exclusief interview met De Telegraaf laat de Oostenrijker weten dat hij bereid is om te wachten op Max Verstappen. Hij laat de Red Bull-coureur eerst een keuze maken en tot die tijd zal Wolff niemand anders contracteren in het Mercedes-stoeltje naast George Russell. Zo graag wil Wolff Verstappen naar Brackley halen.

"Als vervanger van Lewis denk ik dat er maar een klein groepje coureurs is dat interessant voor ons is. Daar zitten enkele rijders tussen die geen overhaaste beslissingen gaan nemen. Max Verstappen zal ook niet ergens in de komende weken bepalen waar zijn toekomst ligt", zo begint Wolff.

Hij erkent dat er een mogelijkheid is dat Verstappen inderdaad openstaat voor een transfer naar Mercedes, wegens de onderlinge spanningen bij Red Bull Racing: "Er zijn opties voor coureurs voor de héél korte, maar ook voor de langere termijn. Bij Red Bull is er – laat ik het zo zeggen – een bepaalde situatie ontstaan. Daarom zal Max vermoedelijk ook gaan bekijken hoe die situatie zich ontwikkelt."

Wolff wil wachten op Verstappen

Om ervoor te zorgen dat hij Max Verstappen niet te veel onder druk zet, en daarmee een kans misloopt op een krabbel onder een Mercedes-contract van de Nederlander, gaat Wolff Max alle tijd geven om zijn beslissing te nemen. Hij is bereid om te wachten op Verstappen.

"Ja, daar ben ik zeker toe bereid. Daar wil ik op wachten", laat Wolff weten op de vraag van Erik van Haren. "Het is een geweldige kans. En een paar maanden geleden had ik niet verwacht dat die kans er überhaupt zou zijn. Dat Lewis kon vertrekken na dit jaar, wisten we bij het afsluiten van zijn contract. Maar het creëert voor ons nu tegelijkertijd een momentum dat we keuzes hebben. Ferrari en McLaren hebben voorlopig geen stoeltjes beschikbaar. Ik wil mijn gedachten de vrije loop laten, de komende twee tot drie maanden, en dan beslissen welke richting we opgaan. We wandelen liever richting de juiste beslissing, dan dat we rennen naar de verkeerde."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties