F1 Nieuws

Toto Wolff bikt vooruit op raceweekend in Monaco: 'Grote doorbraak'

Toto Wolff bikt vooruit op raceweekend in Monaco: 'Grote doorbraak'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff bikt vooruit op raceweekend in Monaco: 'Grote doorbraak'

Toto Wolff bikt vooruit op raceweekend in Monaco: 'Grote doorbraak'
Mercedes F1 Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat de updates die zijn team meeneemt naar Monte Carlo een stap in de juiste richting zullen zijn. Echter, de teambaas wil nog niet op de zaken vooruit lopen. In de Formule 1 is het immers moeilijk om zeker van je zaak te zijn, zo laat de Oostenrijker weten.

Mercedes was van plan om afgelopen weekend in Imola met een groot pakket aan updates op de proppen te komen. Door de afgelasting van de race in Noord-Italië kon het team uit Brackley echter geen nieuwe onderdelen introduceren. Veel teams, waaronder Ferrari, hebben daarom gekozen om de geplande updates een week op te schuiven naar Barcelona. Mercedes heeft echter besloten om de nieuwe onderdelen al dit weekend te introduceren tijdens de Grand Prix van Monaco.

Mindere vorm

Dat Mercedes niet wacht met het introduceren van de nieuwe onderdelen tot Barcelona is enigszins opmerkelijk. Barcelona leent zich immers perfect om nieuwe onderdelen te testen. Het circuit in Monte Carlo is daarentegen niet geschikt om nieuwe onderdelen te testen, aangezien het een krap stratencircuit is waar een fout snel gemaakt is.

Toch is het niet gek dat Mercedes ervoor heeft gekozen om al in Monaco met een groot pakket aan updates op de proppen te komen. De nieuwe onderdelen kunnen namelijk niet snel genoeg komen voor Mercedes. De Duitse formatie kent een slechte seizoenstart en staat momenteel 128 punten achter koploper Red Bull. Dat terwijl Mercedes dit seizoen weer voor de titel wilde strijden met Red Bull. Het is voor Mercedes dus zaak om zo snel mogelijk naar voren te komen zodat de achterstand op Red Bull kan worden weggewerkt.

Geen doorbraak

Hoe mooi het nieuwe updatepakket ook klinkt, volgens Wolff moet er niet gedacht worden dat Mercedes ineens weer vooraan meedoet. "Monaco is een uniek evenement waarbij we de kans krijgen om meer over de W14 te weten te komen. Echter, we moeten niet al onze hoop vestigen op het resultaat van één race. Monte Carlo is slechts een eerste stap in de juiste richting", zegt Wolff in gesprek met PlanetF1.

"Het zal geen grote doorbraak zijn, want uit mijn ervaring bestaan die niet in de Formule 1. We hopen dat de nieuwe onderdelen onze coureurs een stabielere auto geven, zodat we vanuit daar kunnen verder werken aan het verbeteren van de W14. We zijn momenteel namelijk niet waar we willen zijn", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties