F1 Nieuws

Ted Kravitz ziet Lewis Hamilton overstappen naar Ferrari onder één voorwaarde

Ted Kravitz ziet Lewis Hamilton overstappen naar Ferrari onder één voorwaarde
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Ted Kravitz ziet Lewis Hamilton overstappen naar Ferrari onder één voorwaarde

Ted Kravitz ziet Lewis Hamilton overstappen naar Ferrari onder één voorwaarde
Mercedes F1 Media

Sky Sports-pitreporter Ted Kravitz kan niet geloven dat Ferrari een contract van 'maar' 40 miljoen pond heeft voorgelegd aan Lewis Hamilton. Volgens de Brit zal zijn landgenoot pas nadenken over een transfer naar Ferrari als het huidige aanbod wordt verdubbeld.

Voordat het getal van 40 miljoen werd genoemd, deden er al veel geruchten de ronde die stelden dat Hamilton zou overstappen naar Ferrari. Zo vertelden voormalig Formule 1-coureurs Giedo van der Garde en Gerhard Berger dat ze een overstap van Hamilton naar Ferrari wel zagen zitten. De Nederlander stelde dat Ferrari dé perfecte plek zou zijn voor Hamilton. Berger liet optekenen dat Ferrari de juiste plek zou zijn voor de zevenvoudig kampioen, aangezien hij bij Mercedes niet voor overwinningen kan strijden en er bij Red Bull momenteel geen plek is.

Te laag salaris

Velen zien een transfer van Hamilton naar Ferrari dus wel zitten, maar volgens Kravitz zal er voorlopig nog geen krabbeltje worden gezet door de man uit Stevenage. De pitreporter stelt namelijk dat het huidige bod van Ferrari te laag is voor een coureur als Hamilton. "Ik denk persoonlijk dat 40 miljoen pond per jaar aan de lage kant is voor een coureur als Hamilton", begint Kravitz in de Sky Sports F1 Podcast.

Volgens de Brit verdient Hamilton daarnaast momenteel vijf miljoen pond meer bij Mercedes. "Het bod is waarschijnlijk vijf miljoen pond minder dan zijn huidige salaris bij Mercedes. Dat bedrag kan Mercedes hem (Hamilton, red.) ook bieden voor de rest van zijn loopbaan. Ik denk ook dat Ferrari op dit moment iedereen maar wat graag wil vastleggen voor de lange termijn."

Succes bij Mercedes

Waar doelt Kravitz precies op met de woorden 'Ferrari wil iedereen vastleggen'? Volgens de Brit wil Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur terug naar de top met zijn Italiaanse equipe en daarom worden er overal in de Formule 1-paddock proefballonnetjes opgelaten. "Iedereen staat op het verlanglijstje van Ferrari want Frédéric Vasseur heeft tegen Carlos Sainz en Charles Leclerc gezegd dat hij weer een topteam van Ferrari wil maken."

Kravitz vindt het dan ook geen verrassing dat Ferrari bij Red Bull-topman Adrian Newey heeft aangeklopt. "Ze hebben bijvoorbeeld ook Adrian Newey een flinke zak geld geboden. Het is daarom geen verrassing dat ze Hamilton willen hebben." Maar wanneer stapt Hamilton dan wél over naar Ferrari? "Ik denk dat hij (Hamilton, red.) alleen naar Ferrari gaat als Ferrari-president John Elkann 80 miljoen pond neerlegt voor Hamilton."

Toch is Kravitz - mocht Ferrari 80 miljoen pond bieden - niet zeker van een overstap van Hamilton naar Ferrari. "Ik verwacht niet dat Hamilton Mercedes verlaat. Er is misschien een mogelijkheid als hij zijn achtste wereldtitel boekt en Mercedes haar zaakjes weer op orde heeft. Het zou daarna mooi zijn als hij bij Ferrari hetzelfde kunstje probeert", aldus Kravitz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties