F1 Nieuws

Toto Wolff boezemt Max Verstappen angst in met bericht over nieuwe Mercedes-bolide

Toto Wolff boezemt Max Verstappen angst in met bericht over nieuwe Mercedes-bolide
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff boezemt Max Verstappen angst in met bericht over nieuwe Mercedes-bolide

Toto Wolff boezemt Max Verstappen angst in met bericht over nieuwe Mercedes-bolide
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff is hoopvol over de titelkansen van zijn equipe voor aankomend seizoen. De Oostenrijkse oud-coureur laat weten dat de W15, de 2024-bolide van Mercedes, op de simulator voor het eerst in twee jaar weer aanvoelt als een echte Formule 1-auto.

Het team van Mercedes was tussen 2014 en 2020 dé toonaangevende kracht in de Formule 1. Het team uit Brackley wist in totaal veertien wereldkampioenschappen te behalen: zeven rijderstitels en zeven constructeurstitels.

In 2021 kwam er echter verandering in deze heerschappij, want toen wisten Max Verstappen en Red Bull Racing ervoor te zorgen dat Mercedes niet meer zonder enige tegenstand naar de overwinning kon rijden. Meer dan dat zelfs, want Verstappen wist in totaal tien races te winnen in 2021. Na een seizoen lang te hebben gevochten met Lewis Hamilton ging Verstappen er in de laatste ronde van de laatste race uiteindelijk met de wereldtitel vandoor.

Mercedes krabbelt op

In 2022 wilde Mercedes gelijk terugslaan met een nieuwe, radicale bolide. De W13, zoals de bolide door het leven ging, kende namelijk nauwelijks sidepods. Het concept bleek al snel niet te werken. Voor afgelopen seizoen besloot Mercedes desondanks de mindere snelheid door te gaan met het concept, om daar in de straten van Monaco (de zevende race van het seizoen) op terug te komen.

Voor het aankomende seizoen heeft Mercedes besloten om het concept wel écht te veranderen en dus kan het zomaar zo zijn dat Mercedes het Red Bull Racing en Verstappen lastig kan gaan maken in 2024. Wolff is in ieder geval hoopvol over de nieuwe bolide van zijn team. Dat moet ook wel, want de Oostenrijkse oud-coureur voelt een verplichting richting Hamilton en George Russell om een snelle bolide op de grid te zetten.

"Anthony (Davidson, red.) reed in Melbourne op de simulator en zei dat de auto voor het eerst in twee jaar aanvoelde als een echte auto. Ik zou dat graag willen terugzien op het circuit, maar dat is niet altijd mogelijk gebleken. Ik geloof echter dat het mogelijk is om Red Bull in te halen. Je kunt het seizoen niet beginnen met een idee dat je de koploper niet kan inhalen.

We hebben een tweejarige deal met Lewis en George en dus zijn we het aan hen verplicht om er in 2024 en -25 volledig voor te gaan. We hebben gezien met McLaren wat er mogelijk is met één update, dus ik denk dat het zeker weten mogelijk is (om Red Bull in te halen)", aldus de Mercedes-teambaas.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties