F1 Nieuws

Toto Wolff hard aangepakt: 'Het is beledigend'

Toto Wolff hard aangepakt: 'Het is beledigend'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff hard aangepakt: 'Het is beledigend'

Toto Wolff hard aangepakt: 'Het is beledigend'
Mercedes F1 Media

Mercedes-baas Toto Wolff heeft zich al meerdere keren openbaar uitgesproken tegen een eventuele intrede van Andretti Autosport in de Formule 1. Michael Andretti zou, naast de IndyCar, Indy Lights, Indy Pro 2000 en Formule E, nu ook een raceteam willen beginnen in de koningsklasse van de autosport. Maar daar wil Toto Wolff niks van weten.

Volgens de Oostenrijker zijn alle nieuwe teams welkom, maar moeten ze wel van toegevoegde waarde zijn. Wolff is van mening dat Andretti de verwachtingen niet waar kan maken en dat de Formule 1 er wederom een achterblijver bij zal krijgen. Maar volgens kenners is Wolff vooral bang dat hij het geldpotje van de F1 moet delen met een extra team en dat hij daarom zo terughoudend is als het gaat om de intrede van Andretti.

Mario Andretti, vader van teameigenaar Michael en een autosportlegende, snapt niet dat Wolff zo kan praten over Andretti Autosport. Volgens de Amerikaan heeft zijn familie genoeg racegeschiedenis geschreven om een plekje in de Formule 1 te verdienen.

"Ik snap gewoon niet waarom ze er zo op tegen zijn. Ze menen dat onze intrede niet geloofwaardig is en dat doet mij pijn om te horen. Het is beledigend. Wij zitten al veel langer in de autosport dan de mensen die dat soort dingen over ons zeggen", aldus Andretti tegenover Motorlat.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties