F1 Nieuws

Toto Wolff hoopt op vooruitgang in Jeddah: 'We nemen wat kleine updates mee'

Toto Wolff hoopt op vooruitgang in Jeddah: 'We nemen wat kleine updates mee'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff hoopt op vooruitgang in Jeddah: 'We nemen wat kleine updates mee'

Toto Wolff hoopt op vooruitgang in Jeddah: 'We nemen wat kleine updates mee'
Mercedes F1 Media

In een persbericht van Mercedes heeft teambaas Toto Wolff laten weten dat zijn team een aantal kleine updates meeneemt naar Jeddah. Volgens de Oostenrijker zullen de updates niet van significante waarde zijn, maar moeten ze de W14 wel in de juiste richting sturen.

Mercedes kende in Sakhir een uiterst teleurstellend eerste raceweekend. In de vrije trainingen maakte het team uit Brackley een prima indruk en ook in de eerste twee kwalificatiesessies verliep alles vrij soepel bij Mercedes. In de laatste kwalificatiesessie was er echter weer het gebruikelijke gat naar Red Bull te zien. Op een paar honderdsten was het gat van Mercedes naar Red Bull zelfs groter dan het een jaar geleden was.

Tijdens de race ging het niet veel beter voor Mercedes. In de race maakte Lewis Hamilton kortstondig kans op de vierde stek, maar uiteindelijk moest de Brit de strijd staken en genoegen nemen met de vijfde plek. Teamgenoot George Russell kwam als zevende over de streep.

Werk aan de winkel

Ook Mercedes heeft ingezien dat een weekend als Bahrein niet nog eens mag voorkomen. Voorafgaand aan het seizoen nam het team zich immers voor om weer dichterbij de kop van het veld te zitten. Een voornemen waar tot op heden nog geen sprake van is. Werk aan de winkel dus, iets wat ook Wolff maar al te goed weet. "Sinds Bahrein hebben we veel gesprekken gehad en hebben we plan opgezet om terug te vechten. We laten dan ook niets aan het toeval over en focussen ons op de lange termijn", zegt Wolff.

Eerste updates al klaar

Die langetermijnplannen van Mercedes krijgen al vorm bij de volgende race in Jeddah. De nieuwe updates van het team moeten de W14 namelijk in de juiste richting sturen. "In Saoedi-Arabië zullen we dit weekend meer gaan leren over de W14. Het is een andere test dan in Bahrein en het wordt interessant om te zien hoe de auto daarop reageert. We nemen wat kleine updates mee, maar die zullen niet alles veranderen", besluit Wolff.

Samen met Mercedes zal ook Ferrari enkele kleine updates meenemen naar Jeddah. Red Bull wacht daarentegen tot Australië met de eerste updates voor de RB19. In Azerbeidzjan wordt er een groter pakket aan updates verwacht bij Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties