F1 Nieuws

Sky Sports-commentator ziet schokkende transfer van Lewis Hamilton plaatsvinden

Sky Sports-commentator ziet schokkende transfer van Lewis Hamilton plaatsvinden
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Sky Sports-commentator ziet schokkende transfer van Lewis Hamilton plaatsvinden

Sky Sports-commentator ziet schokkende transfer van Lewis Hamilton plaatsvinden
Mercedes F1 Media

Sky Sports-commentator Martin Brundle ziet zijn landgenoot Lewis Hamilton in de toekomst zomaar voor een ander team rijden. Volgens de Brit wil Hamilton namelijk koste wat kost een achtste WK-titel op zijn naam schrijven.

In 2021 greep Hamilton net naast zijn achtste WK-titel. Na afloop van de race was het muisstil vanuit de Britse coureur en pas diep in de winterstop liet de zevenvoudig kampioen weer iets van zich horen. Samen met Mercedes-teambaas Toto Wolff liet de man uit Stevenage toen weten dat 2022 het jaar zou worden waarin hij opnieuw voor wereldtitel nummer acht zou gaan vechten.

Afgelopen seizoen werd echter niet het jaar van Hamilton, maar van Max Verstappen. In 2022 moest de Mercedes-coureur het doen met slechts een handvol podiumklasseringen. Teamgenoot George Russell won immers de enige race voor het team uit Brackley.

Exit bij Mercedes?

Ook dit seizoen lijkt er vooralsnog geen overwinning in te zitten voor Hamilton, aangezien het gat naar Red Bull in Bahrein nog groter was dan een jaar geleden. Volgens Brundle dé reden dat Hamilton zomaar eens naar een ander team kan verkassen. "Ik denk dat hij wil rijden bij een team waar hij zijn achtste titel kan pakken. Dat betekent alles voor Lewis", zegt de oud-coureur.

Pensioen?

Wanneer gaat Hamilton met pensioen? Het is een van de meest gestelde vragen in de Formule 1. Volgens Brundle kan het antwoord op die vraag echter nog wel even op zich laten wachten. De Brit is namelijk van mening dat zijn medeburger nog een aantal seizoenen door kan. "Hij zit in de laatste fase van zij carrière, maar hij kan zeker nog vijf jaar door", zegt de Britse verslaggever. Ook Hamilton zelf heeft al meerdere keren laten weten dat hij nog lang niet van plan is om zijn racehelm aan de wilgen te hangen.

Overstap naar Ferrari

Maar waar moet Hamilton dan heen om zijn achtste WK-titel veilig te stellen? Red Bull is geen optie, aangezien Sergio Pérez nog vastligt tot en met 2025 en Verstappen tot en met 2028 in dienst van Red Bull rijdt. Het volgende topteam is daardoor Ferrari, een optie die Brundle wel voor zich ziet.

"Lewis moet af en toe denken: 'als ik mijn achtste titel niet haal, waarom ga ik dan niet naar Ferrari om er weer een winnend team van te maken net zoals Michael Schumacher dat deed'. Ik weet bijna zeker dat hij erover nadenkt. Hij heeft het er met zijn vader en management over en door de wanprestatie van Mercedes in Bahrein moeten die gesprekken in een stroomversnelling zijn geraakt", besluit Brundle.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties