F1 Nieuws

Toto Wolff: 'Max Verstappen maakt het verschil'

Toto Wolff: 'Max Verstappen maakt het verschil'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff: 'Max Verstappen maakt het verschil'

Toto Wolff: 'Max Verstappen maakt het verschil'
DPPI/BSR Agency

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff is Max Verstappen de reden dat Red Bull Racing nog altijd bovenaan het kampioenschap staat. De RB20 is al een tijd niet meer de beste auto van het veld, maar de Nederlander zorgt ervoor dat het Oostenrijkse team veelal met de overwinning het circuit verlaat. Hij zou Verstappen dan ook het liefst naar Mercedes halen.

Het is al maanden onderwerp van gesprek in de Formule 1: de mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes. Sinds de interne machtsstrijd binnen Red Bull naar buiten kwam wordt Verstappen al gelinkt aan het Duitse team, maar een transfer leek voor lange tijd onrealistisch, aangezien Red Bull véél beter presteerde dan Mercedes. Maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. Waar de W15 aan snelheid wint, lijkt de RB20 juist wat aan snelheid in te leveren.

Duidelijk is in ieder geval dat de Red Bull niet meer de snelste auto van het veld is. Dat is inmiddels de McLaren MCL38. Toch wist Max Verstappen drie van de laatste vier races te winnen en dat is volgens Toto Wolff ontzettend knap. Het laat volgens de Mercedes-baas ook zien dat Verstappen de beste coureur van het veld is en écht het verschil kan maken. Het liefst zou hij Max dan ook zo snel mogelijk naar zijn team halen, ook al heeft Christian Horner andere plannen.

"Horner heeft gezegd dat hij blijft? Laten we zien. We laten hem wel leven met dat idee", begint Wolff bij Formu1a.uno. "Ik heb altijd gezegd dat we ons moeten concentreren op onszelf om de auto te verbeteren. En als de auto beter wordt, willen alle coureurs meestal zo snel mogelijk rijden en dat is onze prioriteit."

Maar Wolff wil eerst het jaar positief afsluiten, voor hij aan een avontuur met Verstappen begint. Deels omdat hij dat Russell en Hamilton gunt, maar ook omdat hij Max wil overtuigen naar Mercedes te komen.

"We moeten Lewis en George de kans geven om het seizoen op een hoog niveau af te maken en dan zullen we zien of de W15 een auto zal zijn die Max kan overtuigen."

Max maakt het verschil

Mocht de W15 zich inderdaad ontwikkelen tot een auto waar Max Verstappen genoeg vertrouwen in heeft om de overstap te maken, dan haalt Wolff de beste coureur van het veld in huis. Althans, dat vindt de Oostenrijker. Hij laat weten dat Verstappen dit jaar écht het verschil maakt in de Red Bull en dat de drievoudig wereldkampioen zelf de reden is dat hij nog zo veel races weet te winnen.

"Ik denk dat Max de races wint en niet Red Bull. De RB20 is solide, maar Perez doet het niet goed. Het is Max die het verschil maakt," aldus de Mercedes-teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties