F1 Nieuws

Helmut Marko vreest het ergste: 'Zelfs Max kan dit niet'

Helmut Marko vreest het ergste: 'Zelfs Max kan dit niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko vreest het ergste: 'Zelfs Max kan dit niet'

Helmut Marko vreest het ergste: 'Zelfs Max kan dit niet'
Red Bull Content Pool

Net als Max Verstappen is Helmut Marko van mening dat Red Bull Racing niet meer de snelste auto van het veld heeft. Waar Christian Horner de schijn wilde ophouden, door te claimen dat de Oostenrijkse renstal nog altijd het beste 'team' is, maakt Marko daar korte metten mee: Verstappen kan dit niet een heel seizoen volhouden.

Daarmee herhaalt de Red Bull-adviseur de woorden van Max Verstappen, welke hij na de Grand Prix van Spanje sprak. Volgens Verstappen was het geweldig om de race in Barcelona te winnen, maar dat was eigenlijk alleen mogelijk omdat Lando Norris een mindere start kende, waardoor hij in zijn eerste stint klem zat achter de Mercedes van George Russell. Was dat niet gebeurd, hadden McLaren en Norris de GP gewonnen.

En Verstappen verwacht dat dat de rest van het seizoen ook zo gaat zijn, als Red Bull niet héél snel met grote updates komt. Er gaan geruchten dat er in Silverstone een updatepakket moet komen, maar dat is nog maar de vraag, aangezien het Red Bull-personeel ineens een vrij weekend in moest leveren, een week ná de GP van Groot-Brittannië.

Marko vindt Verstappen te goed voor Red Bull

Voor Helmut Marko is het duidelijk: Max Verstappen is eigenlijk te goed voor Red Bull Racing. Hoe de Nederlander de afgelopen weken presteert is ongekend, zeker in de wetenschap dat hij niet in de beste auto van het veld rijdt. Die heeft McLaren namelijk, maar toch weet Verstappen ieder weekend iets speciaals op de mat te leggen, zo ook in Spanje.

"Zelfs Max kan niet een heel seizoen zo op de limiet rijden. De inhaalmanoeuvre die hem aan de leiding bracht was buitengewoon, zelfs voor hem", begint Marko bij OE24. Als de man uit Graz te horen krijgt dat het Duitse Bild in de krant de kop 'Verstappen sneller dan zijn eigen auto' heeft gebruikt, kan hij dat alleen maar beamen.

"Dat is een goede. Max wint omdat hij zoveel zelfvertrouwen heeft en niet omdat de auto zo goed is."

Geen vertrouwen in Oostenrijk

Waar Max Verstappen dus zo veel zelfvertrouwen heeft dat hij beter kan presteren dan zijn auto eigenlijk toelaat, moet Marko erkennen dat hij weinig vertrouwen heeft in een overwinning op de Red Bull Ring, later deze week. Dat was namelijk het circuit waar McLaren in 2023 een enorme stap wist te zetten én waar er weer een Sprint op het programma staat. Als er iets duidelijk is geworden de afgelopen weken, is dat Red Bull vaak moeite heeft om direct de juiste set-up te vinden...

"Ik denk nog maar net terug aan vorig jaar, toen de opleving van McLaren begon tijdens de GP van Oostenrijk. Ook hebben we weer een sprintrace. Als we het vrijdag niet goed doen, dan is de sprintrace verpest", is Marko somber.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties