F1 Nieuws

Toto Wolff over Verstappen-transfer naar Mercedes: 'Dingen kunnen veranderen'

Toto Wolff over Verstappen-transfer naar Mercedes: 'Dingen kunnen veranderen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff over Verstappen-transfer naar Mercedes: 'Dingen kunnen veranderen'

Toto Wolff over Verstappen-transfer naar Mercedes: 'Dingen kunnen veranderen'
BSR Agency

Het is nog altijd niet uitgesloten dat Max Verstappen in 2025 de overstap maakt van Red Bull Racing naar Mercedes. De Nederlander heeft in Oostenrijk aangegeven dat hij met zijn huidige team al aan het werk is aan de auto voor volgend jaar, wat in zijn eigen liet zien dat zijn toekomst bij Red Bull ligt. Maar Toto Wolff weet dat zo nog niet.

In reactie op die uitspraak liet de Mercedes-baas afgelopen weekend al weten dat hij het 'jawoord' van Max niet helemaal geloofde, omdat de Limburger geen volmondige ja had geantwoord op de vraag vanuit de perszaal. Tevens ging het dat weekend helemaal mis tussen Jos Verstappen en Christian Horner, waarna Jos hintte naar een vertrek bij het Oostenrijkse team. Dit zorgt ervoor dat Wolff nog altijd vertrouwen heeft in een mogelijke komst van Max Verstappen.

Op Circuit Silverstone praat de grote baas van het Mercedes-team dan ook met Mundo Deportivo, waarin hij wat vragen krijgt over Verstappen. Zo wordt aan hem gevraagd of hij liever Verstappen of Leclerc zou willen hebben, nu Lewis Hamilton vertrekt. Uit dat antwoord blijkt dat Wolff niet zeker weet of Verstappen nog lang bij Red Bull Racing blijft.

"Het is een oneerlijke vraag, omdat ik de coureurs van andere teams nooit te veel zou willen beoordelen", begint Wolff op de vraag over Leclerc en Verstappen. "Ze zijn allebei erg goed, en elk team zou blij zijn om een ​​van beide coureurs in het team te hebben, en hetzelfde geldt voor Lewis Hamilton, George Russell en anderen. Leclerc is tot 2028 Ferrari-coureur. En bij Verstappen... is het eigenlijk niet bekend. We houden dus onze opties open."

'Dingen kunnen veranderen'

De verwachting in de paddock is dat Verstappen volgend jaar inderdaad bij Red Bull blijft, omdat hij daar de grootste kans heeft om wereldkampioen te worden. Maar voor 2026 ligt alles nog open. Toch sluit Wolff niet uit dat Max in 2025 al naar Brackley verhuist, aangezien er nu zoveel speelt achter de schermen bij Red Bull Racing. Op de vraag of hij Max denkt te kunnen contracteren voor het volgende seizoen, zegt Wolff: "Ik denk dat Verstappen hoogstwaarschijnlijk bij Red Bull blijft, zoals hij zei. Maar dat betekent niet dat de dingen niet kunnen veranderen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties