F1 Nieuws

Helmut Marko reageert op Max Verstappen: 'Dat heb ik altijd al gezegd'

Helmut Marko reageert op Max Verstappen: 'Dat heb ik altijd al gezegd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko reageert op Max Verstappen: 'Dat heb ik altijd al gezegd'

Helmut Marko reageert op Max Verstappen: 'Dat heb ik altijd al gezegd'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen was de gehele week in sombere stemming, terwijl hij over het stratencircuit van Las Vegas reed. De Nederlander was van mening dat de Formule 1-auto's op een dergelijke baan niet tot leven kwamen en vond alle showelementen rondom de race maar niks.

Vanuit allerlei hoeken kreeg Verstappen bijval na zijn monoloog aan het einde van de persconferentie na de kwalificatie in Las Vegas, maar er waren ook partijen die het niet eens waren met Verstappen. Onder andere Martin Brundle had kritiek op de regerend wereldkampioen.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, heeft zich een beetje afzijdig gehouden tijdens alle opmerkingen van Verstappen. De Oostenrijker, die normaal niet op zijn mondje is gevallen, wilde zijn mening over de race bewaren tot na afloop van de Grand Prix. Toen de race uiteindelijk heel spannend bleek te zijn, kon Marko praten over de GP van Las Vegas. Dat deed hij dan ook bij De Telegraaf.

"Ik heb altijd gezegd dat we hier pas een conclusie moesten trekken na afloop van de race. En de race was fantastisch. Het was ongelofelijk hoe Max ronde voor ronde andere coureurs inhaalde. Zijn inhaalacties waren gewoon: bam, hij deed het. We hadden op voorhand verwacht dat we veel beter waren op de medium-band, maar dat was dus niet zo. Maar aan de andere kant waren we juist sterker dan gedacht op het hardste rubber. Dat hielp ons enorm", aldus Marko over de race.

Organisatie blij met Verstappen

Hoewel Max Verstappen veel kritiek heeft gegeven op de organisatie en de Grand Prix in zijn algemeenheid, denkt Helmut Marko dat ze nu wel héél blij met de Nederlander zijn, omdat hij voor spektakel heeft gezorgd.

De Red Bull-adviseur meent dat Verstappen zijn kritiek misschien wat beter had kunnen verwoorden, maar na constructieve gesprekken met de topmannen in de Formule 1 is de band tussen beiden weer helemaal goed, laat Marko weten.

"Max is heel rechtdoorzee, had dingen misschien wat diplomatieker kunnen zeggen, maar heeft nu alles goed gemaakt. Ik weet zeker dat de organisatie nu heel blij met hem is. Daarnaast moet je ook in overweging nemen dat we aan het einde van het seizoen zitten. Iedereen is moe, alle werknemers hier worstelden met de jetlag en hadden wallen onder hun ogen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties